We mogen weer, de paden op, de tuinen in

We mogen weer ! De tuiniers mogen weer naar buiten. De sneeuw is gesmolten, het ijs is van de sloten en de bollen knallen de grond uit. Maar toch moeten we voorzichtig zijn.

We mogen weer, de paden op, de tuinen in. Nu de dooi is ingevallen en de temperaturen zomaar 20 of 30 graden hoger liggen dan vorige week toen ik nog op het ijs stond willen we natuurlijk niets liever dan weer aan de bak in de tuin. Maar we moeten voorzichtig zijn, de vorst is nog niet uit de lucht.

Maar we mogen weer, zij het een beetje. Het enige wat ik doe is de Pluimhortensia, Schapenkop of Hortensia Paniculata snoeien. Die gaat binnenkort namelijk uitlopen en ik snoei hem altijd helemaal terug. Hoe langer je wacht hoe meer knoppen je wegsnoeit en hoe later hij gaat bloeien.

Ook ga ik dit jaar de hulst helemaal terugzetten naar de stam want die ziet er niet uit. Hij zit nog in het blad en er zitten zelfs nog bessen aan. Maar de vogels zijn al weer naar de Oostvaardersplassen en omstreken dus die komen niet tekort.

En dan maar weer wachten tot het echt kan. Maar in mijn tuin moet meer gebeuren. Meer dan de helft van de stenen moeten er uit, de borders moeten breder worden gemaakt en de vijver moet worden ingegraven. Dat word nog een hele klus want we kunnen niemand vinden die dat wil doen als we niet ook een vijver bij ze kopen.

Probleem is dat we het zand kwijt moeten en dat is geen sinecure. Een bak of zak plaatsen is duur en bovendien gooit de hele buurt zijn rotzooi er in. Zelf afvoeren en beetje bij beetje naar de stadswerf is ook al geen optie want dan zijn we weken bezig en onze oude ruggen kunnen dat ook niet meer aan.

We mogen weer
Sneeuwduin, 14 februari 2021
We mogen weer
Bloembollen, 20 februari 2021

Er moet echt heel veel gebeuren. De voortuin heeft veel stenen en grind. Het pad moet smaller, de terras aan de voorkant gehalveerd, Aan de achterkant ook het terras minstens halveren, het pad smaller maken, de vijver ingraven, de borders breder maken en de potten plaatsen.

Dit word dus een vervolgverhaal wat waarschijnlijk het hele jaar gaat duren. Genoeg te schrijven dus maar ook nog heel wat werk en het gaat ook nog een paar centen kosten.

Word vervolgd.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *