Urban District Floriade review

Het Urban District Floriade vind je direct bij de hoofdingang van de Floriade. Hier vind je vooral paviljoens. Het is een typisch expoterrein hoewel een aantal paviljoens meer op een toeristenshop lijken.

Persoonlijk ben ik niet zo erg gecharmeerd van het Urban District hoewel er een paar juweeltjes te vinden zijn. Daarom heb ik de boel op een rijtje gezet. Opvallend is de hoge kwaliteit van de Nederlandse paviljoens.

Innovatie op het gebied van bouwen en bouwmaterialen staat in de Nederlandse inzendingen centraal met een veelheid aan nieuwe materialen en technieken.

Ik beging even met de conclusie:
8 paviljoens zijn niet af of ronduit slecht. India en Sudan zijn toeristenshops, Bangladesh ook. Frankrijk is gewoon helemaal niet af, Italie voor de helft. Ook vind ik bij veel paviljoens de link uit de “brief” niet te vinden.

Uiteindelijk krijgt dit deel van de Floriade een zeventje met als opmerking dat er een paar hele fraaie bezienswaardigheden zijn en ook nog een paar paviljoens zijn met veel potentie.

Urban District Floriade
China met een prachtig paviljoen.

Ik geef nu een opsomming van Goed naar slecht. Hou er rekening mee dat dit een persoonlijke voorkeur betreft van een tuin- en natuurliefhebber met een voorkeur voor een diversiteit aan planten en bomen.

De Toppers van het Urban District Floriade Terrein

84: China, A Growing Chinese  Bamboo garden, heeft een zeer fraai paviljoen met mooie bloemen. Ze hebben hun zaakjes voor elkaar en zijn de enige waar bij veel planten en bloemen bordjes staan zodat je weet waar je naar kijkt. Zeker even langs gaan dus. Dikke 9

100: Dutch innovation experience: prachtig gebouw, ook hier veel nieuwe materialen. Maar ook een museum van bedreigde voedingsmiddelen. Zeker heen gaan. Dikke 9

Urban District Floriade
Dutch innovation experience met een vloer van afgekeurde groenetzaden in bio-lijm

83: Nederland, The Exploded View Beyond Building. Het een tentoonstelling in de vorm van een huis waar meer dan 100 verschillende circulaire en natuurlijke materialen in verwerkt zijn zoals zeewier, maisbladeren, bezinksel van waterzuivering en veel meer. Zeker naar toe gaan, dikke 9+

52: Het Japanse Paviljoen, de Satoyama Farm Garden, is ook absoluut de moeite waard. Hoewel geen typische Japanse tuin zoals we die gewend zijn toch mooie planten binnen en buiten. Ik ga voor 7 tot 8 omdat ik van Japan toch meer had verwacht.

53: Quatar, Desert Nest: Mooi paviljoen, zeker even gaan kijken. Originele inzending. Mooie 8

88: UAE: Salt water cities: Mooi paviljoen, Net als Quatar. Ook een solide 8.

66, Duitsland, Biotopia: leuk interactief paviljoen. Veel voor de kids, vooral even op het dak gaan kijken en het restaurant met Flammenkuchen en bier. Dikke 8.

Leuke paviljoens:

48: Thailand Trust: Mooi paviljoen met aardig wat te zien. Dikke 7

70: Italie, Future Roots: Paviljoen nog dicht, mooie tuin maar nog in beginstatium. Wel even gaan kijken, veel potentie. Dikke 7

65: Suriname, Greenest place ever: goed bedoeld maar matig uitgevoerd. Planten zijn dood aan het gaan en de interactieve elementen doen het niet. Wel veel intentie. 7 voor de inzet.

Matig, kan beter

101: Bangladesh: leuk, maar vooral een shop. Wel plantjes buiten. Klein 6je

51: Cyprus, The Green Line: Tuintje, snap ik niet. Heeft wat mij betreft niks met Cyprus te maken. Matige 5 voor de moeite.

67b, Frankrijk,  Francophone. Onbegrijpelijk, beetje kaal en nietszeggend. Komt misschien nog. 5je voor de moeite met wel nog potentie. Wie weet.

Suriname, veel intentie met half dooie planten in de kas.

Min of meer waardeloos:

102: Turkye: onbegrijpelijk, houten hut met meubilair en wat lederwaren. Vaag. Buiten een paar plantjes in de vorm van de halve maan. Klein 4tje

50a, India,  The spiritual garden: Indiase toeristshop, wat mij betreft waardeloos. 2

50b, Sudan, Land of Agricultural opportunities: Idem, slaat nergens op. Nepkunst, houten beeldjes. 2

Als je naar de Floriade gaat moet je goed weten waar je heen wilt anders kan het een teleurstellende dag worden. Hier vind je een opsomming van Paviljoens waar je zeker even heen moet. Later volgen meer delen van de Floriade en voor de zomer een volledig programma voor een leuke dag. Maar dat is nu nog een onzeker avontuur.

Het vage tuintje van Cyprus: met olijfboom, dat wel.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *