Tweede bloei Magnolia – Tulpenboom

De tweede bloei magnolia is wederom een feit. Mijn magnolia (tulpenboom of beverboom) staat weer in bloei. Dat gebeurt vaker maar dan hier en daar een bloemetje. Maar nu zitter er echt veel bloemen in. En dat is voor de tweede keer dit jaar. Ik dacht aanvankelijk dat het aan het lange seizoen zou kunnen liggen. Immers, alle herfstbloeiers staan al in volle glorie te bloeien zoals de herfstanemoon.

Tweede bloei magnolia

De boel lijkt enigszins in de war in de zomer van 2014. Op internet vond ik bovendien dat planten door de warme en lange zomer in combinatie met de overvloedige regen zouden denken dat ze in een ander seizoen zitten en weer gaan bloeien. Op een tuinforum werd ook nog geopperd dat het om te veel voedingsstoffen zou gaan en bovendien ten koste van de bloei van volgend jaar. Maar elders vond ik dat de tweede bloei magnolia geen uitzondering is.

tweede bloei magnolia

Maar dat blijkt allemaal fout te zijn. De tweede bloei magnolia is een natuurlijk proces en de magnolia kan elk voor de tweede keer in de bloei schieten. En pas daarna gaat hij weer knoppen voor volgend jaar maken. Niks aan de hand dus.

Overigens zijn de bloemen niet zo mooi als in het voorjaar. Ze gaan niet helemaal open en zijn veel kleiner.
Maar mij hoor je niet klagen. De Magnolia is één van de mooiste bloeiers die er is. Bovendien de ultieme voorbode van het voorjaar want de kou is uit de lucht als hij gaat bloeien.

Voeding en bemesting:
En wat het teveel aan voedingsstoffen betreft kan ik iedereen gerust stellen. Ten eerste is mijn magnolia er tien keer mooier op geworden sinds ik er elk voor- en najaar een bergje compost onder gooi. Ten tweede staat hij verder op extreem arme grond in een droge border in de voortuin langs een weg. Nou niet bepaald een overvloedig gezond plekje. Kortom, jaarlijks voeding geven, voldoende water en hopen op een warme zomer met een tweede bloei. En is het zover, geniet er dan van.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *