Tuinvijver ingraven en borders verbreden

De tuinverbouwing is in volle gang en de tuinvijver ingraven is de kern van de werkzaamheden. We hebben altijd een vijver gehad. Leuk voor de fauna en een verrijking van de flora. Mooie planten kun je in en rond de vijver zetten.

Eerst gaan gaan ze in de achtertuin aan de gang. Veranderen van het terras, de tuinvijver ingraven, de border vergroten en verlengen en een pad maken.

Dan naar de voortuin waar ook een pad gemaakt word. Het terrasje in de voortuin verdwijnt en daarvoor in de plaats komt een rondgelegd tuinpad, een recht pad naar de stoep en een verbrede border alsmede een platje voor de deur.

tuinvijver ingraven
Hier gaan ze de tuinvijver ingraven.

Hierboven een foto van de tuin zoals hij was toen we het huis kochten. Veel stenen en grind en weinig planten. En dat moest vanaf het begin anders. Het terras word gehalveerd, de vijver komt er in, de borders worden verbreed en het pad word veel smaller.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen verbaasd zijn dat we die “designtuin” helemaal veranderen maar voor ons is het een betonjungle. In een tuin horen planten en het vergroten van de ruimte om planten neer te zetten is een centraal doel van het plan.

De eerste taak was het opnemen van het terras en dat verbreden over de gehele breedte van het huis. Op de vrijgekomen plek kunnen ze de tuinvijver ingraven.

Het gat voor de tuinvijver
Halverwege het werk.

Als deze foto gemaakt word is de chaos compleet. Het hele huis zit onder het zand, overal staan potten en bakken en de materialen liggen door de hele tuin en het steegje er achter.

Op de foto kun je de verbrede border links goed zien. Het terras is verbreed en in de vrijgekomen ruimte zie je het gat voor de vijver. De verhoudingen zijn niet helemaal goed want ik heb dit met een groothoeklens op mijn telefoontje gefotografeerd.

Op de foto zie linksonder een schuine kant in de border. in die hoek komt een omheind gedeelte van palen met fijn gaas. Daarin komen de frambozen. Want die werden in ons vorige huis op grote schaal door de vogels soldaat gemaakt. En ze horen in mijn yoghurt en dat is wel een klus waard.

En zo ziet het er nu uit. Mooi breed terras, een brede border rechts, een smal tuinpad (70cm ipv 120cm) en de grote middenborder met de vijver. Daarachter is ook nog een strook van een meter breed. Ik kan niet wachten om de planten er in te gaan zetten.

In de border rechts ga ik bovendien een lang gekoesterde wens vervullen: 2 laagstam fruitboompjes. Een appel en een peer. Samen met de frambozen moeten die garant staan voor een stukje eetbare tuin waar ik al lang over droom.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Tuinvijver ingraven en borders verbreden”

  1. Ger avatar

    Dat ziet er inderdaad al een stuk beter uit dan al die betonnen ellende van tegels in je tuin. Ik heb er ook hekel aan, alsof je een parkeerplaats in je tuin hebt. Bij mij geen tegels in de tuin, maar alleen maar stepstones. De rest is allemaal aarde met planten en (fruit)bomen.
    Ga zo door 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *