Tuinontwerp Cottagegarden

Dit artikel is onvolledig.

De foto’s ontbreken.

Het oude tuinontwerp van mijn was gebaseerd op buxus en bielzen. Tussen 2007 en 2012 heeft er in mijn tuin een grote tuinverbouwing plaatsgevonden.  Het oude tuinontwerp is omgetoverd tot een cottagegarden met manshoge planten en houtsnippers.
Het was een flinke klus maar de moeite waard. Alleen de lekke tuinvijver had me gestolen kunnen worden. Maar de nieuwe bak is prachtig en het nieuwe tuinontwerp en alle moeite was het meer dan waard.

Het nieuwe Tuinontwerp

Toen ik in mijn huidige huis kwam wonen lag er een designtuin achter het huis. Bielsen, buxus, groene sprieten en roze rozen en een Lavatera, niks voor mij dus. Ik wilde een uitbundig ontwerp, een cottagegarden. Het werk begon in 2007 en was in 2012 helemaal klaar. Het was een spontaan tuinontwerp, door de omstandigheden geïnspireerd.

3 ladingen met tegels en puin zijn er uit die oude tuin gekomen en nog eens een flinke auto vol met tuinafval. Ik heb een klein bestelwagentje dus dat is heel wat troep en stenen. Verder moesten die bakken ook nog gevuld worden. Alleen al de laatste bevat zo’n 1200 liter grond. En dan de bak in de voortuin nog (600 liter) en het deel dat ik gewonnen heb door de bielsen uit te graven (400 liter) en zie daar, ruim 2000 liter grond in zakken van 25 en 40 liter. Plus 20 zakken compost van 20 liter waarmee we alle planten hebben afgedekt en 6 zakken houtpulp van 60 liter voor de paadjes. Tel daar alle rollen borderhout, de paaltjes en het worteldoek bij op en je weet dat ik ook nog eens een keer of vier mijn hele bak met aarde en tuinmateriaal heb gevuld.
Gelukkig is Tuincentrum Oost in Aalsmeer erg goedkoop anders had ik nu een flinke schuld gehad. De bollen zitter er in dus nu maar afwachten tot het voorjaar is.

En in 2012 heb ik de laatste twee designdelen uit de tuin gesloopt: de bielsenbak en het terras achter in de tuin waar ik toch nooit zat. En daar voor in de plaats zijn twee nieuwe verhoogde borders gekomen. Met hout afgezet en een paadje er omheen zodat ik er bij kan.
Het zal geen designprijs verdienen maar er is veel meer plaats voor planten en dat wil ik. In de toekomst ga ik de boel nog wel eens verleggen maar dit was lowbudget en zelf te doen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *