Over tuingrond en bemesting

Heb je een tuin en wil je dat die er mooi uitziet dan ontkom je er niet aan je te verdiepen in de grondsoort van je tuin en hoe je die kan verrijken, onderhouden en bemesten. Over het onderwerp tuingrond, grond en mest is oneindig veel geschreven en soms kan ik zelf door de bomen het bos niet meer zien. In de loop der jaren heb ik over alles wat ik zelf heb ontdekt een aantal artikelen geschreven. Onder andere over de grondsoort voor bollen, voor je border, over mulch en mulchen, over compost, potgrond en bemesting. Die heb ik nu voor het gemak allemaal op deze pagina gezet zodat u alles op uw gemakt kunt bekijken.
Veel plezier en vergeet niet de handen vuil te maken want daar gaat het natuurlijk primair over bij tuinieren: met je handen in de grond wroeten en de grond voelen en ruiken. Sommige mensen proeven hem ook maar daar waag ik me niet aan.

De beste grond voor je border

Tuingrond, bemesting en meststoffen.

Spitten of niet spitten, that’s the question, of toch niet … ?
Grondsoort voor bloembollen

Bladmulch

Mulchen en aanmulchen

Mulchen in het voorjaar ja of nee

Voedings en mest in de stadstuin

Meer is niet altijd beter en dat geld zeker voor tuingrond. Pas op met te veel voeding, je planten bloeien slechter en de bladeren kunnen geel worden. In Nederland geld dat je, tenzij je zandgrond hebt, je de grond doorgaans beter kun verarmen met zand dan verreiken met allerlei mestsoorten.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com