Slakken bestrijden met bier

Slakken bestrijden met Bier, grap of serieus? Wat is de connectie tussen slakken bier? Ze zijn er gek op, dat is zeker. Mijn voornaamste middel van slakken bestrijden is bier. Er staan altijd oude jam of pindakaaspotten met bier tussen mijn planten en ik kan ze wekelijks legen. Slakken bestrijding met bier is smerig maar effectief.

Heb je geen sterke maag doe het dan maar met korrels maar dit is in ieder geval een manier om slakken te vangen en te verminderen.

Slakken bestrijden met Bier

Het recept is simpel:

Neem een potje of lage schaal
Koop een stevig biertje zoals oud bruin, leffe of ander biertje.
Vul de potjes en schalen (liefst met afdekking) met bier
Zet minstens 1 pot of schaal per vierkante meter
Controleer de vangst dagelijks.
Dat word walgen kokken voor sommigen, ik kan dat niet veranderen.

Wat doe je met de vangst
Spoel het oude bier en de verdronken slijmerige gasten door de WC. Dit is de beste en snelste manier. Je kunt ze ook (enigszins asociaal) bij het oude glas gooien. Die bakken zijn toch al goor en zitten vol met ongedierte. Alles moet per definitie gewassen worden. Maar ik ga voor de plee, dat is toch wat netter.

Herhaal dit ritueel minimaal wekelijks.
Op de manier krijg je heel wat slakken weg uit je tuin.

slakken bestrijden met bier
Niet fris, wel effectief …

Vreemd verhaal wellicht maar de strekking moge duidelijk zijn: met een stevig en liefst enigszins zoet biertje met een stevig alcoholgehalte is het mogelijk forse hoeveelheden slakken uit de tuin te verwijderen. Slakken bestrijden met bier is bovendien een “milieuvriendelijke” manier om slakken te doden. Echt fris is het niet, dat moet ik toegeven, kijk daarvoor maar naar onderstaande foto als je een sterke maag hebt.

Maar ondanks het walgen en kokken zal de gemiddelde tuinliefhebber die wars is van chemische rommel met groot plezier de enorme hoeveelheden slijmerige vreethalzen naar de eeuwige slavelden verwijzen.

En dat is de moeite waard. Er zijn volledige Dhaliaplanten opgevroten, de dropplanten verdwijnen als sneeuw voor de zon, basilicum word niet langer dan 3 cm, mijn snijbonen zijn nooit boven het potje uitgekomen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen de lobelia blijft gespaard, die word namelijk door emelten opgevroten.
Zonnebloemen moet ik voorkweken en met een plastic potje er omheen in de grond zetten als ze minstens 20 cm hoog zijn. Dan komen ze snel genoeg op gang om de slakken voor te blijven. Maar de gaten vallen in de bladeren die gelukkig groot genoeg zijn om de vraatzuchtige snotwezens voor te blijven.

En dus schenk ik ze bier in grote hoeveelheden. Ik heb even geen Cottagegarden maar een Beergarden waar de gemiddelde Engelse Pub jaloers op is.

En ik heb er geen enkele gewetenswroeging over, ik moord en moord en moord tot er geen slak meer over is.

Deze manier van slakken bestrijden kun je combineren met een aantal andere eco-vriendelijke methodes zoals EscarGo en het handmatig verwijderen van de slakken uit de tuin, vooral na een regenbui. Verder zijn er nog de zogenaamde aaltjes die vooral naaktslakken aanpakken.

Heb je een ecologische tuin dan is het bestrijden van slakken vooral noeste handarbeid en altijd een beetje smerig. Het zijn nou eenmaal slijmerige gasten en hoe je het ook aanpakt, het is smerig. Maar vermijd vooral elke vorm van gif. Slakken worden gegeten door vogels en egels. Dat zijn hun voornaamste natuurlijke vijanden en dat zijn tevens dieren die erg bedreigd worden in onze maatschappij. Vermijd dus te aller tijde het gebruik van gif om slakken te doden.

Info op:

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *