Rotsroos Cistus Florentinus

In dit artikel over de Rotsroos Cistus Florentinus informatie over de standplaats, grondsoort, onderhoud en bemesting en plantvoorschriften voor deze rijke en uitbundige bloeier. Hij word ook wel gewoon Cistusroos genoemd.

Het is de rotstuin variant van de gewone Cistusroos. Hij heeft witte bloemen met vijf zwarte vleken en een geel hart. Het is een elegante bloeier die alleen opengaat als de zon schijnt.Het is een harde plant die niet veel nodig heeft behalve een beetje ruimte.

Kenmerken van de Rostroos Cistus Florentinus

Rotsroos Cistus Florentinus
Rotsroos Cistus Florentinus

Grondsoort: Zandig, rotsachtig, kiezelhoudend, rotstuin
Grondsoort: waterdoorlatend, niet nat
Bodem: normaal, matig voedselarm tot arm en schraal
pH: neutraal tot licht kalkrijk.
Standplaats: Zonnig
Bloeiperiode: Juni tot augustus
Vocht: matig vochtig tot droog en schraal
Hoogte: 100 tot 125 centimeter (bij mij max 60cm)

Grondsoort:
De naam zegt het al, Rotsroos Cistus Florentinus houd van een stenige, harde, kiezelrijke en zandige bodem met licht humusrijke bestanddelen en vooral niet te veel voedsel. Het is een harde klant die veel kan doorstaan. Daarom is hij ook geschikt voor de rotstuin.

Standplaats:
Deze plant is zeer geschikt voor een tuin op het zuiden. Hij heeft een eigen plekje nodig en dus niet in de schaduw van heesters, struiken of woekerende planten. Je vind de Rotsroos Cistus Florentinus ook aan de kust dus hij is gewend aan een schrale plek.

Bloeiwijze:
De Rotsroos bloeit met veel bloemen maar die bloeien afzonderlijk maar zeer kort. De plant bloeit vooral als de zon schijnt. Ze bloeien soms maanden achter elkaar door.

De Rotsroos langs de vijver in arme grond.

Onderhoud en bemesting
De Rotsroos Cistus Florentinus hoeft in principe niet gesnoeid te worden. Hooguit kun je de struik na de bloei iets in vorm te snoeien en oud hout verwijderen. De plant bloeit aan nieuw hout dus hier een daar kale puntjes verwijderen kan geen kwaad.

Bemesten hoeft absoluut niet tenzij de grond volledig is uitgeloogd over een langere periode. Maar dan geen mest toevoegen maar wat verse humusrijke potgrond of oude tuinaarde / potgrond

Winterhardheid:
Bij strenge vorst kunt u de Rotsroos het beste afdekken. Gebruik hiervoor het goed in de handel verkrijgbare vliesdoek. Dit kunt u bij de meeste tuincentra kopen.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *