Review Floriade Almere 2022 (02)

Vandaag voor de 2e keer een Review Floriade Almere. Ik ben er zondagmorgen 1 mei geweest voor het gratis concert en er is goed en minder goed nieuws. Het goeie nieuws: er zit muziek in de Floriade.

Vandaag ben ik naar het gratis zondagmorgen concert geweest. Een prachtig concert van Lavinia Meijer, virtuoos op de Harp. Ze wist in haar eentje op het grote podium het zwerk moeiteloos te vullen met de prachtige klanken van de Harp. Echt heel bijzonder.

 Review Floriade Almere
Lavinia Meijer op het grote podium. VIrtuoos!

En er is nog meer muziek op de Expo. Vandaag heb ik nog het orkest van het Leger des Heils gehoord, een voor mij onbekende Nederlandse zangeres op een terras langs het water en een zanggroep die van die lekkere oubollige liedjes ten gehore bracht zoals Qeu Sera Sera. En in het Marokko Paviljoen een fluitist die de sfeer er lekker inbrengt

Wel jammer dat niemand er aan gedacht heeft die man te vragen om tussen 11.30 en 12.30 zijn fluit even om zijn nek te hangen want nu echode de panfluit af en toe nogal storend door de prachtige tonen van het harpconcert heen.

Tot zover het goeie nieuws. Daarna ben ik op pad gegaan en heb een aantal paviljoens bezocht. Dat was minder goed nieuws. Frankrijk gesloten, Thailand gesloten, Italie wel open maar een bouwput, Bangladesh open maar een woestenij buiten en China erg mooi maar toch ook nog niet af.

Verder heb ik serieus wel genoten van een Nederlands paviljoen waar alternatieve bouwmaterialen worden gepresenteerd. Maar ja, dat hoef je niet aan te planten dus dat is wel af. Ook de Japanse inzending is af maar een beetje summier. Ook het Green Island moet nog flink doorgroeien.

Resultaat van deze review Floriade Almere 2022 blijft dus een negatief reisadvies voor deze locatie. Tenzij je een seizoenkaart hebt want dan maakt het niet uit. Vergeet dat je voor een gezin van 2 ouders en 2 kinderen tussen de 4 en de 12 jaar oud 111 euro kwijt bent inclusief parkeren. Daarvoor wil je geen gesloten paviljoenen zien. Nog minimaal een maand tot 6 weken wachten voor je er heen gaat.

Ik heb vandaag vooral het Urban District belopen en dat geeft een goed beeld van de Floriade. Er is van alles te zien, er zitten best leuke dingen tussen maar in zijn algemeenheid is het gewoon niet af. Er is veel zwarte grond te zien en behalve de tulpen is er op plantniveau nog maar weinig te zien. Alleen de chinezen zijn er in geslaagd planten neer te zetten die een beetje zijn volgroeid waardoor je daar veel bloemen ziet.

Review floriade 2022
Dat moet nog wel erg veel groeien.

Verder is het inmiddels wel duidelijk dat de organisatie van de Floriade zeer actief op Google bezig is om zoekresultaten en de bijbehorende Reviews te frustreren. GoogleLocaties van de Floriade die te veel onvoldoende en slechte reviews bevatten worden verwijdert.

Dan verdwijnen ook de reviews van Google want die zijn gekoppeld aan de locatie. Haal dus Floriade ingang weg uit Google en vervang het door Floriade entree en weg zijn je negatieve recensies. En de Floriade kan dat voor zichzelf straffeloos doen of ze betalen Google voor de Service.

Mijn pagina “gratis parkeren Floriade” stond 30 april nog bovenaan maar op 1 mei was deze zoekterm blijkbaar gekocht door de Floriade want als je dat nu intikt staat de absoluut niet gratis parkeerplaats van hunzelf bovenaan in de zoekresultaten.

Dat opzicht is al een bewijs dat er van alles fout is en dat de organisatie wilde sprongen maakt om de boedel te redden. Zo zijn er op Tripadvisor wel erg veel mensen die een goeie recensie geven maar verder geen enkele review op hun naam hebben staan.

Overigens zag ik bij de ingang dat de Pas Partouts in prijs zijn verlaagd. Daar is op de website niets van te vinden maar ik zal nog uitzoeken hoe hoeveel je nu betaald. Want als je zoals ik een beetje in de buurt woont is een seizoenkaart wel de moeite waard.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Review Floriade Almere 2022 (02)”

 1. Willeboordse avatar
  Willeboordse

  Floriade bezocht, helaas teleurstellende ervaring.
  Allereerst is het ondoenlijk om met de fiets daar te komen, vooral als je niet bekend bent met Almere. Een fietsritje van 22 min. werd 1,5 uur! Geen bewegwijzering, alleen afsluitingen! Terwijl het zo eenvoudig zou zijn; de fietsbrug komt uit in het park…….zet er een mannetje en een ticketloket neer en alle Almeerders kunnen naar de Floriade!
  Voor het treintje apart betalen wat in de entreeprijs inbegrepen zou moeten zijn. De bordjes voor de treinhalte zijn onduidelijk aangegeven.
  De gondels van de kabelbaan zijn bekleed met rasterglas zodat je door een heel klein stukje glas iets goed kan zien, jammer. Ook jammer dat er niet gefietst mag worden op het uitgestrekte terrein, uitstekende fietspaden waar alleen karretjes en het treintje rijdt; je kunt op de fiets het hele terrein bekijken.
  De paviljoens zijn mooi en de kassen prachtig.
  Eetgelegenheden voldoende en prima.
  Helaas werkte het weer niet echt mee maar daar is niks aan te doen.
  Kortom, geen reden om aan te prijzen aan vrienden en kennissen.

 2. Linda Bouwman avatar
  Linda Bouwman

  Inmiddels al 3x geweest en ik vind het er prachtig
  Verwacht geen Keukenhof want dan is er teleurstelling.
  Maar veel positieve toekomstplannen gezien voor een hoopvolle toekomst van onze jeugd!
  Volgens mij gaat het daarom op deze Floriade.
  Ook veel mooie tuinen gespot, en bijzondere bouwwerken.
  Ik vind het echt een mooi gebeuren.

  1. netperk avatar

   Hoi Linda,

   sorry dat het zo lang duurt voor ik reageer maar de meldingen komen in mijn spambox. Dat moet ik nog even proberen op te lossen.

   Wat je reactie betreft:

   Best wel met je eens. Maar bijvoorbeeld wel jammer dat het voor kids niet echt heel veel goedkoper is gemaakt om er met hun ouders heen te gaan. De boodschap is belangrijk en duidelijk.
   Maar met een gezin betaal je 111 euro inclusief parkeren en dat is een hoop geld in deze onzekere tijden. En dat is (niet de eerste) gemiste kans.

   Ik geniet ook van de bezoekjes met mijn “flevo bewonerskaart” maar dat maakt het wel extra leuk want die heb ik er al lang uit. Zo ga ik op zondag naar de gratis concerten, een leuke toevoeging aan het programma.

   Maar het word wel steeds mooier en ik ben nu geneigd tegen mensen te zeggen ‘ga volgende maand maar lekker kijken’ en dat zal ik hier melden ook. Of het voldoende is en op tijd hoop ik dan maar.

   Groetjes,
   Netperk

  2. Marianne avatar
   Marianne

   Ja zo is …het veel moois gericht op de toekomt
   Ik ben ook 3 keer geweest maar geniet ook van de bloemen 🌷 het is prachtig …vooral op het eiland
   We houden er een prachtig park aan over in Almere en omstreken

 3. Rein Mulder avatar

  21-6-2022 op naar de Floriade Almere 2022 samen met mijn oude buurman mooi weer wat wil een mens nog meer.
  Miste toch vooral het groen, nu is het pas aangelegd maar ik vond het wat kaal en ongezellig,we hebben passen gekocht en zullen er toch meerdere dagen nog doorbrengen.
  Mis gezelligheid, maar je komt voor natuur natuurlijk.
  Ik vond het er stil !!! paar scholen,tuinbouwschool Boskoop.
  Nou zijn wij Nederlanders wel zeurpieten zeker als het gaat om geld en kwaliteit,maar je kan alles zo duur maken als jezelf wilt.
  Maar financieel ziet Nederland ook in een dip dus begrijp de stilte aldaar.
  Zeker is Almere er een stuk groen bij heeft wat een mooi park zal worden,en zuurstof voor gezondheid heeft de toekomst.

  Wel een top dag van gemaakt ondanks het wat weinige groen.
  Rein Mulder

 4. A. Hegen ten Kate avatar
  A. Hegen ten Kate

  Vandaag de Floriade bezocht. Prachtige kleuren, vast een heel werk om dit zeer grote terrein van voldoende water te voorzien.
  Enkele zaken vielen me op:
  Duurzaamheid: prima verwoord, wel te veel nadruk op vega.
  Het onderdeel voedselbron en vleesvervanging in de vorm van bonen: lieve help, wat een verwaarloosde bende, wat een onkruid, niet bij te houden. Als je dit wilt stimuleren en wilt laten zien op de tentoonstelling, dan sla je de plank behoorlijk mis. Zeer onoverzichtelijk.
  Dan bij het duurzame huis: ziet er prachtig en weloverwogen uit. De teksten buiten hebben me zeer gestoord waardoor ik het liefst direct naar huis wilde!!!! De landbouw werd aangekondigd als zeer vervuilend. Ben ik het deels mee eens maar voor een tentoonstelling moeten niet maar 1 partij gaan noemen als dader. Alle mensen die met een auto, bus, trein of vliegtuig komen zijn vervuiler. De vliegtuigen, de industrie.
  Zelfs, en daar verwonder ik me zeer over, de pendelbussen reden op diesel!?. Dus absoluut niet milieuvriendelijk en duurzaam, waar jullie hele tentoonstelling bol van staat.
  Een volgende keer dus geen bezoek meer aan de Floriade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *