Review Floriade Almere 2022 (02)

Vandaag voor de 2e keer een Review Floriade Almere. Ik ben er zondagmorgen 1 mei geweest voor het gratis concert en er is goed en minder goed nieuws. Het goeie nieuws: er zit muziek in de Floriade.
Vandaag ben ik naar het gratis zondagmorgen concert geweest. Een prachtig concert van Lavinia Meijer, virtuoos op de Harp. Ze wist in haar eentje op het grote podium het zwerk moeiteloos te vullen met de prachtige klanken van de Harp. Echt heel bijzonder.

 Review Floriade Almere
Lavinia Meijer op het grote podium. VIrtuoos!

En er is nog meer muziek op de Expo. Vandaag heb ik nog het orkest van het Leger des Heils gehoord, een voor mij onbekende Nederlandse zangeres op een terras langs het water en een zanggroep die van die lekkere oubollige liedjes ten gehore bracht zoals Qeu Sera Sera. En in het Marokko Paviljoen een fluitist die de sfeer er lekker inbrengt

Wel jammer dat niemand er aan gedacht heeft die man te vragen om tussen 11.30 en 12.30 zijn fluit even om zijn nek te hangen want nu echode de panfluit af en toe nogal storend door de prachtige tonen van het harpconcert heen.
Tot zover het goeie nieuws. Daarna ben ik op pad gegaan en heb een aantal paviljoens bezocht. Dat was minder goed nieuws. Frankrijk gesloten, Thailand gesloten, Italie wel open maar een bouwput, Bangladesh open maar een woestenij buiten en China erg mooi maar toch ook nog niet af.

Verder heb ik serieus wel genoten van een Nederlands paviljoen waar alternatieve bouwmaterialen worden gepresenteerd. Maar ja, dat hoef je niet aan te planten dus dat is wel af. Ook de Japanse inzending is af maar een beetje summier. Ook het Green Island moet nog flink doorgroeien.

Resultaat van deze review Floriade Almere 2022 blijft dus een negatief reisadvies voor deze locatie. Tenzij je een seizoenkaart hebt want dan maakt het niet uit. Vergeet dat je voor een gezin van 2 ouders en 2 kinderen tussen de 4 en de 12 jaar oud 111 euro kwijt bent inclusief parkeren. Daarvoor wil je geen gesloten paviljoenen zien. Nog minimaal een maand tot 6 weken wachten voor je er heen gaat.
Ik heb vandaag vooral het Urban District belopen en dat geeft een goed beeld van de Floriade. Er is van alles te zien, er zitten best leuke dingen tussen maar in zijn algemeenheid is het gewoon niet af. Er is veel zwarte grond te zien en behalve de tulpen is er op plantniveau nog maar weinig te zien. Alleen de chinezen zijn er in geslaagd planten neer te zetten die een beetje zijn volgroeid waardoor je daar veel bloemen ziet.

Review floriade 2022
Dat moet nog wel erg veel groeien.

Verder is het inmiddels wel duidelijk dat de organisatie van de Floriade zeer actief op Google bezig is om zoekresultaten en de bijbehorende Reviews te frustreren. GoogleLocaties van de Floriade die te veel onvoldoende en slechte reviews bevatten worden verwijdert.
Dan verdwijnen ook de reviews van Google want die zijn gekoppeld aan de locatie. Haal dus Floriade ingang weg uit Google en vervang het door Floriade entree en weg zijn je negatieve recensies. En de Floriade kan dat voor zichzelf straffeloos doen of ze betalen Google voor de Service.

Mijn pagina “gratis parkeren Floriade” stond 30 april nog bovenaan maar op 1 mei was deze zoekterm blijkbaar gekocht door de Floriade want als je dat nu intikt staat de absoluut niet gratis parkeerplaats van hunzelf bovenaan in de zoekresultaten.

Dat opzicht is al een bewijs dat er van alles fout is en dat de organisatie wilde sprongen maakt om de boedel te redden. Zo zijn er op Tripadvisor wel erg veel mensen die een goeie recensie geven maar verder geen enkele review op hun naam hebben staan.

Overigens zag ik bij de ingang dat de Pas Partouts in prijs zijn verlaagd. Daar is op de website niets van te vinden maar ik zal nog uitzoeken hoe hoeveel je nu betaald. Want als je zoals ik een beetje in de buurt woont is een seizoenkaart wel de moeite waard.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com