Review Floriade 2022 (01)

De Review Floriade 2022 kun je overal op internet vinden en de gemiddelde beoordeling is per april 2022 zo rond de 1.3. Ik zit iets hoger maar niet veel. Het is een vrijwel mislukt project en het loopt feitelijk een jaar achter. Het is de toegangsprijs van 29 euro niet waard en de 15 euro parkeergeld is een regelrechte schande. Klik hier voor tips over gratis parkeren als je toch gaat.

Als inwoner van Lelystad mag ik een seizoenkaart kopen voor 49 euro. Ik wandel en fiets graag en besluit voor de zomer gebruik te maken van deze voordelige deal. Deze combi van fietsen, wandelen en mijn liefde voor natuur en tuinieren staan borg voor een actieve en informatieve zomer.

Review Floraide 2022

De eerste keer ga ik op 29 april naar de Floriade. Het begint slecht. Ik zet mijn auto ergens neer in Almere en haal de fiets uit de achterbak. Er is niks aangegeven voor fietsers en voetgangers. Bovendien blijkt een belangrijk fietspad te zijn afgesloten en ik moet omrijden. Er staat letterlijk geen enkel bordje voor fietsers. Zoek het uit is het credo.

Als ik bij de Kabelbaanentree kom aan de zuidkant van het terrein word ik op onbeschofte wijze weggestuurd. Ik word nog net niet weggeduwd en slechts met moeite krijg ik de “bewaker” zo ver me uit te leggen hoe ik verder moet. Hij schreeuwt alleen maar “MacDonalds!, Macdonalds!’. Het terrein is verder leeg, je verzuipt in de ruimte maar ik mag met mijn fiets niet naar binnen. Ik kan niets anders doen dan verder fietsen.

Net als op de grote parkeerplaats langs de A6 (kost 14.50 !!!) is het hier leeg. Waarom ik er niet in mag daar is me onduidelijk. De parkeerplaats bij de hoofdingang (adres onbekend) is ook vrijwel leeg. Hier hadden makkelijk alle auto’s kunnen staan die ik op diverse plekken heb zien staan inclusief de touringcars. Iemand bij de organisatie heeft geen idee waar hij mee bezig is en heeft al helemaal geen moeite gedaan om het de betalende bezoeker makkelijk en/of naar de zin te maken.

Na nog eens 15 minuten zoeken naar de juiste route kom ik eindelijk bij de fietsenstalling. Dat is geen stalling maar een paar rijen houten planken waar je je fiets neer kan zetten.

Ik loop naar de ingang om mijn kaart op te halen. De printer doet het niet maar een slimme dame weet hem aan de praat te krijgen waarna hij eerste alle kaarten uitprint die er die dag al zijn uitgegeven. Ik krijgt mijn kaart met een grote zwarte vlek waar mijn foto zou moeten staan. Maar ik kan naar binnen.

De eco-strip, of toch een bouwputstrip

De review Floriade 2022 kan nu echt beginnen en de entree is hoopvol. Ik zie tulpen bloeien, ik kan naar de toilet en er is koffie. Na het bakkie loop ik de hoofdweg op voor een rondje Floriade.

Meteen zie ik aan beide kanten braak liggende stukjes grond. Er word nog volop aangeplant en dat zal de rode draad worden van het bezoek, de vele stukjes zwarte aarde of grond waar nog maar heel weinig of niks staat. Ik hoop dat dit nog goed komt, Veel plantjes zijn iel en moeten nog een lange weg gaan.

Ik geniet even van een concert van de muziekvereniging van Almere. Jammer dat er allemaal vreettentjes rondom de muziektent staan. Mensen komen eten bij de muziek en iedereen lult er doorheen, met stemverheffing, om over de muziek heen te komen. Het gekraak van de patatzakken is oorverdovend.

Ik loop door langs een paar mooie projecten maar ook steeds onbegroeide of niet beplante stukjes grond. Ik besluit de kabelbaan te gaan proberen.

Het vertroebelde uitzicht en het raster beneden.

Op de foto hierboven zie je eerst het uitzicht dat je hebt vanuit de kabelbaan. Dit is de realiteit, het is goed in beeld gebracht Daaronder zie je het raster. Dit zie je als je een foto maakt van wat je onder je ziet. Je fototoestel stelt scherp op het grove raster.

De kabelbaan dus, wat een deceptie. Hier gaat de meter van de Review Floriade 2022 definitief in het rood. Gelukkig mag ik er met mijn kaart gratis in maar of ik dat nog eens doe is de vraag. Dezelfde gemeenteraad die een reusachtige en bijzonder afleidende reclamemast naast de A6 toelaat moest perse de gondels van de kabelbaan blinderen omdat de mensen anders te zien waren.

En dat zou de automobilisten op de A6 afleiden. De Idioten. Nu is het uitzicht uit de gondel volledig vergald. Ik mag er bij elk bezoek gratis in maar de lol is er goed af zo. Normaal gesproken kost dit ritje 3.50 euro. Maar de terugweg is ook 3.50 euro dus eigenlijk kost een ritje 7 euro of een wandeling terug langs de ernstig nog niet af zijnde ecostrip.

Ik eindig deze kennismaking in het Green Love paviljoen. Hier vind je de Nederlandse bloemenindustrie en een paar mooie voorbeelden van HighTech kasteelt. Dit paviljoen is goed op orde met veel bloemen, produkten en projecten. Maar dat kan je dan ook verwachten van de Nederlandse Land en Tuinbouw die al decennia lang op hoog niveau opereren.

Review Floriade 2022
De Chrysanten in het Green Love paviljoen.

De Review Floriade 2022 pakt op de valreep een paar puntjes terug maar zit nog steeds in het rood.

Mijn dag is ten einde. Dubbele gevoelens moet ik zeggen. Sommige mooie en leuke projecten en paviljoens, een mooi podium en een fraaie “kas”. Maar ook heel veel niet af en de prangende vraag “komt dit allemaal nog goed dit jaar”?

Ik heb in december een tuinbedrijf langs gehad om veel stenen en beton te verwijderen om grotere borders te maken. Daarna zijn we gaan planten, soms nieuw, soms wat er nog stond en veel wat we hebben meegenomen uit onze oude woning, 1.5 jaar geleden.

Mijn tuin staat er beter voor, en die is gratis toegankelijk.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *