Polderhoen bestellen in Lelystad

Polderhoen bestellen doe je bij het Polderhoenderhof in Lelystad. Dit pluimvee bedrijf produceert biologische kip onder SKAL nummer 6220. Het is dus waarlijk biologisch en ook gecontroleerd.

Alle informatie over bestellen en adresgegevens staan onder aan deze pagina.

De Polderhoen is een speciaal ras dat is ontwikkeld in Frankrijk. Het is de Hubbard JA757 en gekozen omdat het een langzaam groeiend en sterk ras is. Daarom is dit ras geschikt om biologisch gefokt te worden.

Belangrijk is dat deze kip goede en natuurlijke voeding krijgt, opgroeit in 10 tot 11 weken in plaats van 5 tot 6 weken (plofkip) en dat ze een vrije uitloop hebben.

Bovendien krijgen ze geen tot zeer weinig antibiotica en nooit preventief. Dit is erg belangrijk omdat bacteriën resistent kunnen worden van teveel antibiotica en als wij dan ziek worden dan helpt dit medicijn niet meer.

Polderhoen bestellen
De stallen

De pluimveehouder van dit bedrijf selecteert zijn voer zelf en stelt het aldus ook samen. Dus geen krachtvoermengsels die zo van de chemische industrie komen maar puur natuur.

Bij dit pluimveebedrijf kun je als particulier ook een kippetje bestellen. En dat doe ik regelmatig. Meestal 2 die ik dan helemaal klaarmaak en het vlees vervolgens invries. de kippen wegen rond de 2 kilo per stuk.

Je kunt de kip in zijn geheel bestellen of anders voor 1 euro extra in stukken laten snijden. Vooral de borst is dan netjes uitgebeend. Ik heb het een keer zelf gedaan maar het is lastiger dan ik dacht. Volgende keer mogen zijn het weer doen volgende keer.

Polderhoen bestellen
Het afhaalpunt voor de kip

Op die manier heb ik meestal een kleine 2 kilo bereide kip in de vriezer liggen. De kippenborst snij ik in stukjes en vries ik rauw in. De rest word gebraden en geplukt. Die kan ik dan zo pakken en er wat lekkers van maken.

Vervolgens maak ik van het rauwe karkas en de botten die over zijn van het plukken een verse bouillon met prei, ui, wortel en diverse kruiden. Die laatste zijn afhankelijk van het aanbod.

Maar liever nog uit eigen tuin zoals tijm, rozemarijn, bieslook, peterselie, selderij en lavas. Ook mag ik graag met mijn eigen tomaten en deze bouillon een verse tomatensoep maken.

Polderhoen bestellen doe je via hun website. Je moet voor het einde van de week besteld hebben en je kunt de kip dan zaterdag in een slot van 2 uur ophalen tussen 11 en 13 uur.

Er zijn ook nog andere afhaalpunten en/of winkels waar je dit fantastisch product kunt krijgen.

Ik vind dit dus helemaal super. Het is echt mijn ding. Ik haal gewoon superlekkere biologische kip voor 8 euro de kilo op nog geen 7 kilometer van mijn eigen huis.

Op de fiets naar de Mercuriusweg om kip te halen. Dat is nog eens CO2 neutraal.

Contactgegevens

  • Adres: Mercuriusweg 6.
  • Postcode: 6211AV Lelystad.
  • Email: bkok@polderhoenbestellen.nl.

Polderhoen bestellen

De polderhoen kun je bestellen via een bestelformulier op de website van de Polderhoenhof.

Eet smakelijk.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *