Onkruid verwijderen zonder gif

Onkruid verwijderen zonder gif is veel gemakkelijker dan u denkt. Onkruid verwijderen zonder gif is bovendien beter voor de natuur, vooral voor insecten, de bijen voorop. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Ik verbaas me over de hoeveelheid onnadenkende lieden die gif gebruiken om onkruid te verwijderen. Blijkbaar zijn er nog altijd mensen die niet snappen hoeveel schade je aanricht door zo’n plastic pot chemicaliën uit het schap van Bayer of HG te pakken.

Onkruid verwijderen zonder gif

onkruid verwijderen zonder gif

Hoezo onkruid, ik zie een bloeiende tuin.

Tegenwoordig zijn er meerdere milieuvriendelijke manieren om onkruid te verwijderen zonder gif. Ik zal een zo volledig mogelijk overzicht geven:

 1. Koop een verfbrander op gas of hetelucht en brand de boel gewoon de grond uit.
 2. Gebruik een stoomreiniger
 3. Gooi er kokend water over heen, vooral effectief op terrassen en garage-paden.
 4. Maak gebruik van Natuurazijn (sproeien, pas op voor je goeie planten)
 5. Strooi hetzelfde zout over je garage-pad wat je in de winter over de sneeuw gooit, eventueel opgelost in water.
 6. Koop een speciale onkruidbrander (internet, vanaf 14.95)
 7. Krab de boel met een speciale krabber tussen de tegels uit (spotgoedkoop, wel een beetje arbeidsintensief)
 8. Betaal je buurkinderen een paar eurootjes om de boel te verwijderen
 9. Gebruik milieuvriendelijke producten van bijvoorbeeld EcoStyle
 10. Gebruik Antiworteldoek
 11. Leg een laag schors of ander materiaal zoals cacaoschillen tussen de planten
 12. Maak gebruik van snelgroeiende bodembedekkers zoals bosaardbeitjes, klimop, maagdenpalm, veldbies, schoenlappersplant of zenegroen

Vaak zijn die oplossingen bovendien veel goedkoper dan gif. Je buurkinderen zijn tevreden met een paar eurootjes, zo’n brander hoef je maar één keer te kopen, heet water is gratis en aan de bak moet zo’n krabber scheeltje een duur abonnement op een sportschool.

Maar de beste oplossing is om de boel gewoon te laten staan. Wat is er mis met onkruid? Ik heb ooit eens iemand horen zeggen dat onkruid een plant is die op de verkeerde plek staat. Sommige zogenaamde onkruiden zijn prachtige bloeiers die bovendien gratis en voor niks terugkomen. Denk aan madeliefjes, paardenbloemen, wilhelminakruid, margrieten, klaprozen, akelei, komkommerkruid, spoorbloemen en ga zo maar door. En als het te veel word haal je het globaal weg met een schoffel, een krabber of heet water.

Milieucentraal, nuttige site

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *