Nordman kerstboom water geven onderhoud

Nordman kerstboom water geven, hoe vaak en hoe veel en wat is de beste standplaats voor een kerstboom? Ten eerste moet de Nordmann zeker water hebben, en aardig wat ook.

Begin om de Nordmann vers af te zagen. Met andere woorden, zet hem nooit zomaar in de houder of op het kruis. Neem even de tijd en zaag er een plakje af. Minstens 3 cm. Heb je de ruimte en de tijd geef hem dan ook even een flinke douche. De bomen hebben vaak een lange reis achter de rug en een frisse plens water doet wonderen.

Nordmann kerstboom water geven.

De Nordman kerstboom water geven is essentieel, maar niet alleen dat. Als je een kerstboom koopt probeer dan, als het mogelijk is, om hem stapsgewijs naar binnen te halen. Laat hem eerst een dagje op je balkon of in je tuin staan op een luwe plek. Dan een dagje in de schuur of op een koude plek in huis en dan naar binnen. Geef hem ruim water en doe dit elke 2 of 3 dagen.

Standplaats:
Zet de boom nooit in de volle zon en op minder dan 2 meter van de CV. Kan dat niet dan heb je pech en doe je wat minder lang met je boom.

Voeding

Behalve de nordman kerstboom water geven helpen andere middeltjes niet. Laat die glycerine en al die andere handel maar, gewoon vers water en meer niet. Zonde van je geld, koop er maar kadootjes van. Wat ik wel op meerdere plekken tegenkom op internet is om wat suiker in het water te doen. Net zoals mijn moeder vroeger 7up in de bloemenvaas deed.
Ik adviseer echter om vloeibare plantenvoeding voor groene planten (kamerplanten) te geven. En dan gewoon 1x in de week en in ieder geval op de dag dat je hem neerzet.

Naalden

Hoe dan ook zal je kerstboom naalden verliezen. Het minste naalden zal hij verliezen als  je een kluit hebt. Maar dat is dan weer flink sjouwen en het is veel duurder. En het hoeft niet tenzij je die boom ergens neer wilt zetten.

Informatie over de nordman spar op wiki

Lees ook: water geven en onderhoud van de kerstster

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *