Najaarstuin en Herfstkleuren

Mooie combinatie, de najaarstuin en herfstkleuren. Als je een beetje rekening houdt met je beplanting en zoals dit jaar een lange zomer en dito najaar hebt kun je van een prachtig kleurenpallet genieten.

Dit jaar gaat het lang door. De zonnehoeden, Afrikaantjes, Herfstasters, Amarant en zelfs de Verbena’s doen het nog volop. Ook de Spaanse Margrieten en diverse Salie’s lekker doorbloeien. Ook de Zinia’s dapperen vrolijk door de herfst.

najaarstuin en herfstkleuren
Najaarstuin en herfstkleuren

Op de foto’s beneden en boven mooie voorbeelden van de najaarstuin en herfstkleuren. De tinten zijn niet perse zo uitgekozen, dit is wat is overgebleven en met de najaarstuin en herfstkleuren een mooie combinatie vormen. Ik ben er blij mee.

najaarstuin en herfstkleuren
Eenvoudig maar kleurrijk

De foto’s zeggen genoeg trouwens. Echt mooie herfstkleuren, al zeg ik het zelf. Jammer dat ik de Kamperfoelie iets te laat heb geplant. Die is vooral aan het groeien en geeft af en toe een eenzame maar dappere bloem.

Wat ik persoonlijk ook heel verrassend vind zijn mijn tomatenplanten. Tot op de dag van vandaag, 16 oktober, geven ze heerlijke maar wel steeds kleinere tomaten. Het gaat maar door, er is al voor meer dan 12 kilo tomaten van die 2 plantjes afgekomen. Dat ga ik volgend jaar zeker weer doen.

najaarstuin en herfstkleuren
Tomaten in de herfst

Inmiddels heb ik rondom de pergola al ruimte gemaakt voor 1 plant, de andere gaat op de plek waar ik er nu 2 had staan. Die zijn zo groot geworden dat de buren ook nog een kilootje of 2 hebben kunnen oogsten.

Volop genieten van de najaarstuin en herfstkleuren dus dit jaar. De zomer wat iets minder door de hitte maar het najaar maakt een hoop goed. Veel planten bloeien nog en ook onze beide Vuurdoorns hebben een overvloed aan bessen. Verder zijn de herfstkleuren van de Appelbloesem ook niet te versmaden. Mooi roodbruin met al het blad er nog aan.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *