Naaktslakken bestrijding

Naaktslakken bestrijding met citrusvruchten en meloen. U denkt, die gast is gek. Maar niets is minder waar, naaktslakken bestrijding met sinaasappels werkt. Je kunt uitstekend naaktslakken, groot of klein, bestrijden met sinaasappels, citroenen, mandarijnen en meloenen. Maar hoe doe je dat?

Naaktslakken Bestrijding met citrusvruchten.

Naaktslakkenbestrijding met halve sinaasappeltjes kan gewoon niet eenvoudiger. Ik zal even uitleggen hoe ik het doe. Ik maak graag in de ochtend een bakje kwark met yoghurt, muesli en een uitgeperst sinaasappeltje. Gevolg is dat ik 2 uitgeperste halve sinaasappeltjes over hou. En daar ga ik dan slakken mee vangen. De 2 halve sinaasappeltjes leg ik gewoon onder de planten. Zo diep mogelijk, op een vochtig stukje, onder het blad van de planten en vooral in de schaduw. In de avond oogst ik voor de eerste keer: doorgaans in 1 halve sinaasappel 3 kleine en 1 grote naaktslak.

Maar even vaak zitten er twee van die grote bruine klodders over de rand van het halve sinaasappeltje gebogen. De kleintjes kruipen wat dieper in de uitgeperste schil. Als het erg vochtig is vang ik er zomaar 5 of 6 in één halve schil. De Volgende morgen loop ik zo vroeg mogelijk de tuin weer in om de tweede oogst binnen te halen en meteen de verse halve schilletjes erbij te leggen. Op die manier haal je binnen een week heel wat van die glibberige kruipertjes uit je tuin.

naaktslakken bestrijding

Resultaat van een uurtje: 1 dikke en 3 kleine naaktslakken (1 op de rand rechts onder)
Per dag 5 tot 8 grote en rond de 15 kleine naaktslakken met 4 schillen.
Hoe vaker je ze leegt des te meer slakken vang je.

Het is mijn observatie dat naaktslakken bestrijding met citrusvruchten en meloenschil meer slakken vangt dan met bier. Verschil is dat ze in het bier verdrinken en dat je ze met de hand uit de citrusvruchten moet vissen en of naar elders verplaatsen of euthanaseren. Ik heb enorm veel respect voor de natuur, alles mag de tuin in en doen en laten wat ze willen maar bij slakken trek ik de grens.

Ze richten zo veel schade aan en er zijn er zo veel dat radicaal verplaatsen de enige oplossing is om nog wat over te houden. Aangezien ik geen gif gebruik bij deze vorm van naaktslakken bestrijding komen ze gewoon weer terug en begint het verhaal opnieuw. Maar dat is geen probleem. Op deze manier hou ik het wel een beetje binnen de perken.


De schade is enorm …

Wat je uiteindelijk met de slakken doet moet je zelf beslissen. Je kunt ze door de wc trekken, in spiritus of zout gooien of in een weiland dumpen. Hoewel zout als wreed word bestempeld is het wel een bijzonder snelle dood. Sneller dan door de wc spoelen of erger nog, ze in een weiland gooien waarna ze door andere beesten leven worden opgegeten. Ik gooi ze dus in een bijtende vloeistof of in het zout.

Discutabel hoor ik u zeggen? Inderdaad, niet echt aardig van me. Maar er zijn enorm veel slakken en ze blijven terugkomen, hoeveel ik er ook uitroei. Ik breng de natuur dus geen blijvende schade toe. 

Ik verminder alleen het aantal slakken en naaktslakken binnen een gebiedje van zo’n 40m2. Vooruit dan maar, de rest van de flora en fauna kan doen wat ze willen in mijn tuin inclusief spinnen, muggen, emelten, pissebedden, gaasvliegen, bijen, wespen, hommels, muizen, de kat van de buren, halsbandparkieten, eksters, duiven, kraaien, een reiger die de vissen uit de vijver heeft gevroten en 80 soorten onkruid die binnen enkele dagen torenhoog boven de zorgvuldig aanplantte borders uitsteken.

Maar slakken ga ik te lijf en daarmee basta.

Nog meer methodieken om slakken te bestrijden

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *