De kogeldistel in de border

Ik heb hem zelf ook, de kogeldistel. Maar tijdens een fietstocht door de Bommelerwaard, in het dorpje Maren-Kessel, zag ik een wel heel erg mooie kluit van deze prachtige plant in een tuin staan.
Hij stond in een border vlak langs de weg en de hoeveelheid bloemen was enorm. Ik weet verder absoluut geen details dus ik kan er niks over zeggen. Of hij in delen is aangeplant, of het een steeds groter wordende kluit is of dat hij zelf is uitgezaaid. Geen idee.

kogeldistel thumbWat ik wel weet van de kogeldistel is dat hij zich makkelijk uitzaait onder goeie omstandigheden. Blijkbaar is dat hier gebeurt want het is een indrukwekkend display. In mijn eigen tuin staat hij ook. Ik heb hem als een solitaire plant neergezet maar inmiddels bloeien er al meer dan tien van die helblauwe stekelige kogels midden in de zomer.

Het is een prachtige bloem. Niet alleen de architectuur maar ook de kleur zijn zonder meer indrukwekkend. En als je dan zo’n hele kluit bij elkaar ziet stop ik toch even om er een mooie plaat van te maken.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com