Knautia Beemdkroon, vlindervriendelijke bloeier

In dit artikel van Knautia Beemdkroon informatie over de standplaats, grondsoort, bodem, onderhoud, bemesting en voeding van deze  vaste plant die van van juli tot september bloeit met donkerrode tot paarsrode bloemen.

Knautia of Beemdkroon is een liefhebber van de volle zon gemiddeld vruchtbare grond en een goed doorlaatbare bodem. De plant is goed winterhard, kan tegen een beetje droogte en is een bijen-, insecten- en vlindervriendelijke plant.

Knautia Beemdkroon is een insectenvriendelijk plant en vooral geliefd bij vlinders. Maar ook in de bijenvriendelijke tuin mag deze fel-paarse bloeier niet ontbreken. Hij bloeit van Juni tot september en hoort vooral thuis in de cottagegarden style tuinen.

Kenmerken van Knautia Beemdkroon

Grondsoort: Normale tuingrond, matig voedzaam
Bodem: Doorlaatbaar, pH neutraal tot kalk minnend
Standplaats: Zon, halfschaduw
Hoogte: 40 tot 70 cm
Winterhard: Ja
Vochtigheid: normaal tot droog

knautia beemdkroon

Standplaats:
Een zonnige standplaats tot halfschaduw heeft de voorkeur. Verder wil Beemdkroon een beetje de ruimte hebben.

Groondsoort:
Knautia of Beemdkroon vereist niet te veel van de grond. Matig voedselrijk, licht vochtig en doorlaatbaar. Een neutrale pH bij een normale tuingrond voldoet.

Oorsprong:

Beemdkroon is veel voorkomend in Europa en Azie maar door verlies aan habitat vooral in Nederland steeds zeldzamer. Ze vind haar vooral op zonnige plaatsen op licht humeuze niet al te zware bodem met vaak ook wat kalk in de grond.

Het is een soort van het rivierengebied en de kalkrijke gronden in Zuid-Limburg en België. Je vindt de soort tegenwoordig nog vooral op dijken en in bermen

Onderhoud:
Knautia Beemdkroon heeft niet al veel onderhoud nodig. Het verwijdern van oude bloemen is de voornaamste vorm van onderhoud.

Bemesting en voeding
Vooral niet te veel voeding en/of mest want dan gaat de plant doorschieten en worden de stengels zwak.

Vermeerderen:
Na een jaar of twee kun je Beemdkroon vermeerderen door te delen. Graaf de plant met kluit op, deel in tweeën en plant de losse delen weer uit.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *