Kerstster verzorging en water geven

De kerstster verzorging van de kerstster krijgt weinig aandacht en in december zie je al snel potten met kerststerren zonder bladeren maar nog wel met van die zielige bloemetjes in de top naast de vuilnisbakken liggen. Triest en vooral onnodig.

Met een beetje aandacht kun je maanden lang lol hebben van je kerstster. De kerstster verzorging draait om water geven. Niet te veel en niet te weinig is het credo. Geen natte voeten en geen verdroogde kluit.

Kerstster verzorging
Kerstster verzorging en water geven

Water geven:

Zoals gezegd niet te veel en niet te weinig. Denk ook niet dat er een simpel schemaatje voor is te geven. Zelf de kluit en de pot in de gaten houden is het beste. Geen natte voeten, dan verrotten de wortels. Dus niet op een schaal zetten die onder water laten staan.

Maar hij mag ook niet uitdrogen. Voel dus regelmatig aan de aarden. Die moet aan de bovenkant vochtig aanvoelen maar nooit echt nat. Geef vaak kleine beetjes water en hou de kluit vooral goed in de gaten als je veel en vaak je CV aan hebt staan of als de Kerstster daar in de buurt staat.

Dompelen

Naast het geven kleine beetjes water kun je de kerstster 1x per week in lauwwarm water dompelen. Als je dat doet hoef je ook een paar dagen geen water te geven. Dompel de kerstster onder tot je geen bubbeltjes meer uit de pot ziet komen.

De witte variant

Tocht

Tocht is een kwaaie raadgever voor de kerstster. Staat hij in een koude luchtstroom dan kun je het snel vergeten. Daar kan hij niet tegen. De kerstster zal zonder waarschuwing bladeren verliezen als hij op de tocht staat of als het te koud is.

Temperatuur

Ideaal is voor de kerstster een temperatuur van tussen de 15 en de 22 graden. Niet al te warm dus. Zet hem dus nooit in de buurt van warmebronnen zoals een hete radiator. Ook hier zal de kerstster zonder waarschuwing bladeren verliezen.

Plantenvoeding

Natuurlijk lees je vaak dat je voeding moet geven. Vooral op sites die dat spul verkopen. Maar het is hooguit 1x in de maand nodig. En pas want als je te veel geeft verbrand het blad. Voorzichtig dus, kleine beetjes, goed verdunnen en vooral niet te vaak .

Aandacht

De kerstster verzorging draait zoals zo vaak bij planten om een beetje aandacht. Daarom denken we ook dat als je tegen planten praat ze het dan beter doen. Nee hoor, maar iemand die voor zijn planten zorgt en er ondertussen tegen praat heeft geen mooie planten omdat je tegen ze praat maar omdat je er tijd aan besteed.

Neem je tijd voor de verzorging kerstster en denk ook meteen aan je andere planten. Daar worden ze blij van en dan blijven ze mooi.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *