Kerstboom water geven

Je kerstboom water geven, hoe vaak en hoe veel en wat is de beste standplaats voor een kerstboom? En moet je onderhoud plegen aan je kerstboom? Ten eerste moet de kerstboom zeker water hebben, en aardig wat ook.

Begin om je verse kerstboom af te zagen. Zet je kerstboom nooit zomaar in de houder of op het kruis. Neem even de tijd en zaag er een plakje af. Minstens 3 cm. Heb je de ruimte en de tijd geef hem dan ook even een flinke douche. De bomen hebben vaak een lange reis achter de rug en een frisse plens water doet wonderen. Je kerstboom water geven is dus echt wel essentieel.

nordman kerstboom water geven kopen voeding onderhoud standplaats

Kerstboom water geven

De kerstboom water geven en de eerste zorg, afzagen

Je kerstboom water geven is nodig, maar hoe veel en wanneer ga je die kerstboom water? Je kerstboom water geven is essentieel, maar niet alleen dat. Als je een kerstboom koopt probeer dan, als het mogelijk is, om hem stapsgewijs naar binnen te halen. Laat hem eerst een dagje op je balkon of in je tuin staan op een luwe plek. Dan een dagje in de schuur of op een koude plek in huis en dan naar binnen. Geef hem ruim water en doe dit elke 2 of 3 dagen.

Belangrijk: het belangrijkste is om je boom even vers af te zagen en dan meteen in de bak en vers water op. Beetje handwarm en een schepje suiker er door. Dat is de hoofdmoot van het onderhoud.

Standplaats:
Zet de boom nooit in de volle zon en op minder dan 2 meter van de CV. Kan dat niet dan heb je pech en doe je wat minder lang met je boom. Vooral in een droog huis met CV zal je boom snel uitdrogen en zijn naalden verliezen als je er tegen aan loopt.

Voeding
Behalve de kerstboom water geven helpen andere middeltjes nauwelijks. Koop vooral geen speciale produkten voor veel geld want je koopt gewoon suikerwater of het equivalent van pocon. Gewoon vers water en meer niet. Zonde van je geld, koop er maar kadootjes van.

Wat ik wel op meerdere plekken tegenkom op internet (en wat ik zelf ook doe) is om wat suiker in het water te doen. Net zoals mijn moeder vroeger 7up in de bloemenvaas deed (bij de rozen, geen light frisdrank gebruiken! )

Wil je toch wat geven geef dan vloeibare plantenvoeding voor groene planten (kamerplanten). En dan gewoon 1x in de week en in ieder geval op de dag dat je hem neerzet. Dan ga je ook beginnen met je kerstboom water geven.

Naalden
Ook al ga die kerstboom water geven, hij zal hoe dan ook naalden verliezen. Het minste naalden zal hij verliezen als  je een kluit hebt. Maar dat is dan weer flink sjouwen en het is veel duurder. En het hoeft niet tenzij je die boom ergens neer wilt zetten.

Je kerstboom water geven, net zo belangrijk als de ballen

De kerstboom opruimen
Wat ik vaak doe is een kleed, tafellaken of beter nog, een groot stuk bouwplastic (van dat oranje goedkope spul) op de grond leggen en de takken van de boom afsnoeien. Die gooi ik los weg en de stam ook. Zo blijven de naalden op één plek en hoef je dat kleed of stuk plastic alleen maar uit te kloppen. Vooral als je vloerbedekking hebt is het een ellende om al die naalden weg te halen.

De kerstboom, lees er meer over op WIKI

Lees ook: water geven en onderhoud van de kerstster

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *