Kattensnor zonder kat

Informatie over de kattensnor over de standplaats, bodem, grondsoort, onderhoud en bemesting. Ook over de kattensnor in potten. Het meest opvallende kenmerk van deze plant zijn lange meeldraden die doen denken aan de snorharen van een kat. De kattensnor is zeer geschikt voor de siertuin. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Hij laat zich door zijn kleuren makkelijk combineren met vele andere planten.

Kenmerken van de Kattensnor:
Standplaats: zonnig
Bodem: vochtig en doorlaatbaar
Grondsoort: voedselrijk, humusrijk
Eenjarige tuinplant
Hoogte: 90 tot 120 cm.
bloeikleur: Paars, roze, wit, roodpaars en donkerroze
Bloeiperiode: van juli/augustus tot de eerste nachtvorst
Breeduit groeiende plant die de ruimte nodig heeft.

Kattensnor of Cleome

Grondsoort:
De kattensnor is van oorsprong een weideplant en doet het daarom ook op wat zwaardere grondsoorten. Hij is ook te combineren met zogenaamde bosrandplanten die in dezelfde humusrijke, voedselrijke en doorlaatbare grondsoort gedijen. Hij kan ook als snijbloem worden gebruikt.

Kattensnor Cleome (1)

Kattensnor in potten of bakken
De kattensnor is geschikt voor balkonpotten maar omdat de plant breed uitgroeit moet je wel flinke potten nemen. Bij het uitplanten in de tuin of in potten altijd compost of extra tuinmest toevoegen want hij houd van een voedselrijke bodem.

Zaaien:
Soms kun je Cleome in het tuincentrum kopen maar hij is moeilijk te krijgen. Daarentegen is hij prima zelf te zaaien.
In april onder glas zaaien of in de hobbykas. Na het kiemen de jonge plantjes nog even laten doorgroeien om ze vervolgens afzonderlijk op te potten. Daarna nog even onder glas houden en eind april begin mei in de tuin uit te planten op een onderlinge afstand van 40 tot 50 centimeter.

Onderhoud en bemesting:
Ik heb deze plant zelf in de tuin staan en hij behoeft weinig onderhoud. Ik neem hem mee in de periodieke bloeimestsessies en geef hem wel eens wat compost.
Soms komt hij volgend jaar terug omdat hij zich heeft uitgezaaid maar dat is geen regel. Ik zaai er elk jaar een paar uit omdat de bloemen erg mooi zijn en hij zeker niet misstaat in de cottagegarden.

Aangezien je hem bijna niet kunt kopen (geen idee waarom niet) is zaaien een goede optie. Ik adviseer voor te zaaien in het voorjaar en eind April begin Mei uitplanten. Je hebt dan midden in de zomer een bloeiende plant.

Taxonomische indeling:
Clade: Bedektzadigen
Clade: ‘nieuwe’ Tweezaadlobbigen
Clade: Malviden
Orde: Brassicales
Familie: Cleomaceae
Geslacht: Cleome
Soort: Cleome spinosa
Getoonde soort: Cleome “Signorita Rosalita”

Gebruik nooit gif in uw tuin. Neem biologische bestrijdingsmiddelen van Ecostyle of andere ecologische merken. Gebruik nooit spullen van Bayer of HG. Dit is allemaal vergif en dat is één van de oorzaken van de terugloop van het aantal insecten.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *