Kamerplanten, groen en makkelijk

Via deze pagina een overzicht van de kamerplanten die ik op deze tuinplantensite heb besproken. Het zijn doorgaans planten die ik zelf in de kamer heb staan. In de artikelen over deze kamerplanten zult u altijd informatie vinden over de standplaats, grondsoort, bodem, vocht, onderhoud en plantvoorschriften van de genoemde kamerplanten.

Een kamerplant is een cultuurplant die binnenshuis ter decoratie – vaak in een bloempot – gehouden wordt. Kleur en vorm zijn vaak bepalend voor wat men in huis neemt. Het is zelfs zo dat het aan mode onderhevig is welke planten men kiest als kamerplant. Kamerplanten zijn vaak planten die stammen uit landen met een tropisch klimaat.

Opsomming:

Varens (algemeen artikel)

Hartjesvaren

Nestvaren

Krulvarens

Calathea Rufibarba Elger Grass

Vingerplant

De meeste kamerplanten houden van kalkarme, humusrijke doorlaatbare grond, een vochtige maar niet natte kluit, af en toe sproeien en temperaturen tussen de 12 en de 20 graden/C.

Gebruik altijd kalkarm water om kamerplaten te sproeien. Kalkarm water krijg je door het water eerst te koken of juist te bevriezen. Het kalk slaat dan neer op de bodem. Koken heeft de voorkeur. Door het filtertje in de electrische waterkoker blijft al het kalk achter in de ketel.

kamerplanten
kamerplanten, varens

Gebruik nooit gif in uw tuin. Neem biologische bestrijdingsmiddelen van Ecostyle of andere ecologische merken. Gebruik nooit spullen van Bayer of HG. Dit is allemaal vergif en dat is één van de oorzaken van de terugloop van het aantal insecten.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door