Info

Alles wat groeit krijgt een kans, alles wat bloeit mag blijven

Is het motto van mij als tuinier. En zo krijg ik af en toe de meest mooie bloemen in de tuin. Op die manier groeien er bijvoorbeeld al 10 jaar lang de meest mooi Akeleien in mijn  tuintje. Maar ook de (wilde) Geranium, klaprozen, Solidago, Margrieten en Korenbloemen zijn spontaan naar binnen komen waaien en overgebleven.
Op deze website een index van de meest voorkomende tuinplanten met altijd informatie over de grondsoort waarin ze zicht prettig voelen, bodemgesteldheid, standplaats, vocht en water, zon en licht, verzorging en voeding en zo veel mogelijk info over zaaien en vermeerderen. Verder specials over bloembollen, tuingrond en bemesting, slakken en slakkenbestrijding, mulchen en bladmulch en nog veel meer.

home 1

Alles over planten, borderplanten, rotstuinplanten, vijverplanten en vooral bloeiende planten

home 2

Nieuw op deze site

Tuinplanten op alfabet en meer

In alle artikelen over planten, struiken en bomen vind u informatie over de grondsoort, standplaats, onderhoud, zaaien, vermeerderen, snoeien en aanplanten. Deze informatie word regelmatig bijgewerkt en geoptimaliseerd.
3 Rozen die ik in mijn tuin heb staan. Ik ben er in 2017 een paar kwijtgeraakt naar een winter die slecht was voor rozen. Sindsdien snoei ik ze niet helemaal meer terug maar laat ik wat meer staan dan allen wat ondersnoei.

Hieronder een foto van mijn middenborder, de oude bielzenbak. Daarin zit grond die verarmd is. Dus minstens een derde zand en grind. Daar bloeien de mooiste bloemen en is het kleurenpallet het mooist.

home 4

Foto van mijn eigen tuin in vol ornaat. De cottage-garden in volle bloei.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com