Hofwinkel Warmonderhof

Met de Hofwinkel van het Warmonderhof heb ik wederom een juweel van een landwinkel aan mijn bestand kunnen toevoegen. En dit keer een echte boerensupermarkt met vrijwel uitsluitend biologische producten.

Bij de Hofwinkel vind je ook producten van andere biologische bedrijven zoals Erf 1, Polderhoen voor kip, Eko boerderij de Eerste in Marknesse (groente) en biologische wijn van Derrick Neleman uit Valencia.

Verder is er een samenwerking met biologische groothandel Odin en met de Consquente Biobacker en bakkerij Verbeek voor de lekkere broodjes.

De Hofwinkel van de Warmonderhof
De Hofwinkel van de Warmonderhof

Deze samenwerkende bedrijven zorgen voor een zeer gevarieerd aanbod van biologische producten van een brede keur aan boerenbedrijven in en rond Flevoland en soms wat verder weg.

De melktapperij

En wat ik ook zeker niet mag vergeten is de melktapperij. Met de melktap tap je de gekoelde melk rechtstreeks van de koe, onbewerkt, oftewel verse, rauwe melk.
De melktapperij is meteen naast de Hofwinkel.

Ik heb de laatste tijd heel wat boerenwinkels van binnen gezien maar deze spant de kroon. En dat is voor een groot deel te danken aan de samenwerking met andere bedrijven.

Assortiment

Zoals je op de foto kunt zien heeft de groenteafdeling van de Hofwinkel een zeer ruim assortiment. Niet alleen kool en winterwortelen dus maar ook spinazie, sperziebonen, venkel, paprika, aubergines en veel andere soorten groente.

En dan de zuivel. Afgezien van de melktap is er een indrukwekkend assortiment aan kazen. En om het hoekje een mooie zuivelkast met boter (ook gekarnde), yoghurt, melk en andere zuivel zo vers voor het grijpen.

De Hofwinkel van de Warmonderhof
Groenteassortiment van de Hofwinkel

Ook staat er een kast met vlees van eigen vee in de vorm van hamburgers, biefstuk, worstjes en meer. Er is ook lamsvlees, varkensvlees en kip van anderen. En het is spotgoedkoop voor biologisch vlees, dat is zeker.

Het vlees is trouwens één van de weinige producten die in plastic zijn verpakt. De rest is los in de verkoop of in papier verpakt. En dat merk ik zeker want sinds ik de grote boodschappen bij de biologische boerenwinkels doe is de hoeveelheid plasticafval meer dan gehalveerd.

De Warmonderhof zelf is niet alleen een winkel en boerenbedrijf, het is ook een opleidingsbedrijf waar je diverse opleidingen (MBO deeltijd en voltijd) kunt volgen alsmede cursussen. Leerlingen van dit bedrijf zijn uitgewaaierd over de hele wereld.

Een mooi voorbeeld is wijnboer Derrick Neleman, een voormalige leerling van de Warmonderhof die nu in Valencia een biologische wijn produceert. Dat is dus een opleiding met toekomst, zeker in deze tijden waarin het milieu steeds vaker voorop staat.

De Hofwinkel van de Warmonderhof
Zuivel, kaas en kruidenierswaren

Ga verder maar even naar de website van de Hofwinkel en de Warmonderhof want er is nog meer te doen. Vooral even gaan kijken want het is een leuke website van een mooi bedrijf.

Adres en contact

Openingstijden

  • Dinsdag: 10.30 – 18.00 uur.
  • Woensdag: 10.30 – 18.00 uur.
  • Donderdag: 10.30 – 18.00 uur.
  • Vrijdag: 08.30 – 16.00 uur.
  • Zaterdag: 08.30 – 16.00 uur.
  • De melktap: elke dag van 08.00 tot 20.00 uur.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *