Hete zomer

De zomer van 2014 is een bijzonder warme zomer en staat hoog in de ranglijsten. Aangezien het gehele jaar bijzonder warm is geweest is de tuin al een beetje uitgebloeid. Sterker nog, de herfstanemoon is al 2 weken aan het bloeien terwijl het, de naam zegt het al, een najaarsbloeier is.
Veel andere bloemen zijn uitgebloeid en de boel ziet er een beetje groen en zielig uit.

Maar als je de wildernis inloopt zie je overal kleine en grote juweeltjes. De planten die bloeien, zoals de crocosmea, de chocoladebloemen, de schapenkop (witte hortensia) en het zonnekruid doen het erg goed met het warme weer en de regenbuien er tussendoor.

En deze week was er trouwens een ware insecteninvasie. De hele tuin zoemde van het leven. Als je er middenin stond hoorde je overal om je heen zoemen en buzzen. Vorig jaar heeft het me een dikke beet opgeleverd, waarschijnlijk van een bij of een Hommel, maar dat heb ik er graag voor over. Ik heb een stuk of 6 insectenkasten hangen, er zit (met opzet) en 5 cm brede vrij strook tussen de dubbele deuren van de uitkast, we gebruiken geen enkel gif of schoonmaakmiddel en ik laat bergjes tuinafval liggen aan de randen van de tuin. En zo krijgt je veel insecten. Niet altijd gewenst, maar ala, dat is voor het goeie doel.

de hete zomer van 2015En binnenkort ga ik de derde sessie zaaigoed in de grond zetten. De zinia’s en de latyrus schieten de grond uit dus daar kan ik in de herfst nog van genieten. Het is immers pas halverwege de zomer, er zijn nog een paar maanden te gaan.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com