Herfstcrocus of Herfstkrokus

Elke tuinliefhebber wil dat zijn tuin zo lang mogelijk mooi blijft voordat de onvermijdelijke ineenstorting plaats vindt in het najaar. En dat moment is uit te stellen met de herfstcrocus of herfstkrokus. Samen met een paar andere herfstbloeiers zoals de Cyclaam en de de Colchicum kunnen deze speciale bollen het najaar een kleurrijk en vrolijk accent geven.

Bijzondere richtlijnen zijn er niet voor deze herfstcrocus of herfstkrokus. Krokussen doen het bijna overal. Waar gras kan groeien kunnen krokussen groeien.

Toch even een kleine reminder:

Eén belangrijke voorwaarde voor optimaal resultaat is dat krokussen een goed gedraineerde grond moeten hebben. Voedselrijk tot matig voedselrijke, humusrijke en waterdoorlatende losse grond. Natte grond word door de krokus echt slecht verdragen. Hetzelfde geldt overigens voor alle bollen. Op sommige websites word zandgrond genoemd als ideale grondsoort voor de krokus. Ik zelf heb de ervaring dat krokussen het vrijwel overal doen. Alleen is zandgrond zeer waterdoorlatend en daardoor per definitie geschikt voor de bollenteelt. Aan dat zand moet dan wel compost worden toegevoegd voor voeding.

Herfstcrocus of herfskrokus

Wat je dan eigenlijk doet is je eigen geestgronden maken.
Verder verwijs ik graag naar het artikel over krokussen elders op deze website alwaar u alle belangrijke wetenswaardigheden over de herfstcrocus of herfstkrokus kunt vinden. De informatie is hetzelfde voor de voorjaars- en herfstbollen. Alleen moet u de herfstbollen vroeger planten.

herfstcrocus 4

Je plant de herfstcrocus of herfstkrokus eind augustus en begin september. Je kunt hem al snel in bloei verwachten maar het kan ook november worden. Ik was in Frankrijk op vakantie in de laatste twee weken van September en we zagen aan het einde van de maand overal de herfstcrocus of Sternbergia bloeien. Dat geel knalt aan het einde van de zomer werkelijk de bermen uit.

Hieronder een paar foto’s met de herfstcrocus of herfstkrokus  (klik er op voor een vergroting)

De bovenstaande krokussen zijn verkrijgbaar bij Peter C. Nijssen in Heemstede
(https://www.pcnijssen.nl/)
en de website www.youtulip.nl

Gebruik nooit gif in uw tuin. Neem biologische bestrijdingsmiddelen van Ecostyle of andere ecologische merken. Gebruik nooit spullen van Bayer of HG. Dit is allemaal vergif en dat is één van de oorzaken van de terugloop van het aantal insecten.


index

Mijn andere websites:
OutdoorIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comGeplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *