Herfstbloeiende najaarsbollen

Er zijn niet veel mensen die weten dat er ook herfstbloeiende najaarsbollenbollen en knollen zijn. Van de knollen moeten de (kleine) cyclamen apart genoemd worden. Tot diep in de winter kun je genieten van de fijne roze bloempjes die deze plant voorbrengt. Maar ook de knalgele herfstbloeiende crocus en de bijzondere Colchicum of herfststijlloos zijn juweeltjes in de dorre herfsttuin.

Herfstbloeiende najaarsbollen en knollen plant je in juli en september. Dus binnenkort naar het tuincentrum om deze prachtige varianten te kopen en in de grond te zetten.  Hieronder een eerste lijstje suggesties van soorten die in aanmerking komen. Dit is nog maar een eerste selectie. Meer volgt.

Herfstbloeiende najaarsbollen

Acis (Leucojum) autumnale “September Snow” (herfstklokje)
Late najaarsbloeier
bloeiperiode: augustus tot oktober

Sternbergia lutea (herfstcrocus of gele sternbergia)
Lijkt op gele crocus, late najaarsbloeier
Bloeiperiode: Oktober

Deze laatste twee Herfstbloeiende najaarsbollen worden eind juli / begin september verkocht en derhalve ook geplant.

Colchicum (herfsttijloos)
De bollen planten we tussen eind juli en half september. Ze bloeien nog hetzelfde jaar. Er zijn vele varianten van deze crocusachtige bloem. Het is een complex geslacht met verschillende naamgeving. Maar het idee is hetzelfde, een bloem die meteen vanuit de grond lijkt te komen en waarvan het blad ondergeschikt is of pas later komt.
Bloeiperiode: augustus tot november

herfstbloeiende najaarsbollen

Crocus (herfstbloeiend)
te koop en te planten tussen eind juli en half september
Bloeiperiode: september / Oktober

Cyclaam, herfstbloeiend.
Knollen van de kleine clyclaam en de plant zijn overal verkrijgbaar. Ik heb zelf varianten die tot diep in de winter doorbloeien. Mooi maar klein plantje, een juweeltje in de dorre herfsttuin. Bloeiperiode: December tot en met Maart.

Dit is een eerste artikeltje over najaarsbloeiende bollen. Meer informatie over Herfstbloeiende najaarsbollen zal volgen over de diverse soorten, plantperiode en specifieke eigenschappen per soort.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *