Hanging basket zelf maken

Dit artikel is onvolledig, de foto’s ontbreken. Mijn excuses hiervoor.

Een hangmandje met planten of Hanging Basket zelf maken is geen probleem. Een Hanging Basket of hangmand (met planten en bloemen) kun je zelfs gemakkelijk zelf maken. Je kunt ze kopen als pot en zelf vullen, je kunt zelf een mandje maken met kant en klare onderdelen van het tuincentrum of je koopt ze helemaal kant en klaar en hangt ze zelf op. Maar de leukste hanging basket maak je natuurlijk zelf van rommel die je nog ergens in huis hebt liggen. Goedkoop, origineel en creatief.

Ik heb er ook eentje gemaakt. Nooit gedacht toen ik nog blowend in een coffeeschop rondhing, een hangmandje met petunia’s aan de muur. Maar ja, wie had ooit gedacht dat ik nog eens met een caravan op vakantie zou gaan. Maar dat is ook gebeurt. En toen ik tijdens mijn omzwervingen in Schotland in Kinlochewe in een gastro-pub-hotel terecht kwam zag ik het volgende aan mijn oog voorbij trekken.

De hanging basket zelf maken.

Voor de deur van de pub in Schotland zag ik een vrolijk tafereel van oude wandelschoenen met planten en kruiden er in, inclusief petunia’s. Dit bracht me op een idee. Aangezien ik net 3 dagen daarvoor mijn schoenen kapot had gelopen ging ik aan het werk zodra ik weer thuis was. Vervolgens rechts en hieronder de eerste “stappen” van de hanging basket zelf maken, de oude schoenen met schroeven aan elkaar zetten.

De eerste stap: mijn oude wandelschoenen met een boutje aan elkaar schroeven. Met metaalstrips en montagekit word de boel extra vastgezet. En natuurlijk een gat voor de afwatering.

Rechts ligt alle rommel of “mis en place” gereed, een complete ijzerhandel om de hanging basket zelf maken met kettingen, ophangbeugel en de onvermijdelijke petunia’s.

Hieronder zijn de schoenen “leeggehaald en er zit grind in voor de drainage. De beugel zit aan de muur en de zelfgebouwde en gerecyclede wandelschoenen kunnen aan hun tweede leven beginnen.

Die beugel kostte me nog geen 3 euro bij een groot tuincentrum in Aalsmeer. En zie daar het spectaculaire eindresultaat van de hanging basket zelf maken. Een paar oude wandelschoenen gevuld met Petunia’s.

De buurt vind het fantastisch en is de schuur aan het opruimen om toch ook maar zoiets leuks aan de muur te krijgen.
En dat alles kost vrijwel niks, minder dan 2 tientjes en wat elbow grease.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *