Gezond ontbijtje

Niks belangrijker dan een gezond ontbijtje. En zeker als je zoals ik met een koolhydraatarm dieet bezig bent is dat een stap in je dag die je niet over moet slaan.

Wel eens van een MIM gehoord. Een MIM is een muffin in a mug, oftewel een muffin in een mok. Simpel recept wat je hier kunt vinden. Het is een gezonde hap waar je lekker creatief mee kunt zijn.

Ik maak die muffin in a mug namelijk niet altijd in een mok maar soms ook in een bakje. Dan heeft hij een mooie vorm en kun je hem makkelijker bewerken. Je kunt hem dan in de broodrooster doen of je kunt er een tosti van maken

Gezond ontbijtje
Muffin in a schaaltje

Ook kan je het recept verdubbelen en er een pizzabodem van maken. En dat alles met een recept van een ei met wat notenmeel en een rijsmiddel. Dat is pas een gezond ontbijtje nietwaar.

Gezond ontbijtje
Het resultaat

Het bakje dat ik gebruik is 9cm breed en 14 cm lang. Ze noemen het ook wel een boter-schaaltje of tapas-schaaltje. Ik kon het altijd krijgen bij AH en de Blokker. Nu kan ik het even niet vinden op internet maar 9×14 cm zegt genoeg.

Je kunt het recept natuurlijk ook in veel soorten bakjes en schaaltjes bereiden. Ik vermeerder het recept bijvoorbeeld om het in een quiche-vorm te doen en het droog voor te bakken als pizzabodem.

Gezond ontbijtje
Een gezond ontbijtje

Even insmeren met boter of olie en je muffin in een schaaltje glijdt zo uit het bakje je bord op. Op de foto met ei, spek en komkommer als gezond ontbijtje. Maar dus ook als gezonde lunch of als pizza maaltijd.

Ik rooster het Mimmetje altijd nog even omdat ik van knapperig brood hou. Het is namelijk echt broodachtig ondanks dat er geen gluten en gist in zitten. Het is een flinke hap en ik kan er de hele ochtend mee door.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *