Gebruiksaanwijzing AH Moestuintjes

Leuk hoor, die moestuintjes Appie Heijn. Maar zonder een fatsoenlijke Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes gaat het waarschijnlijk mis. En waarom gaat het mis zonder die Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes: omdat groente kweken en tuinieren in zijn algemeenheid moeilijker is dan je denkt. Zet de boel in de vensterbank en alles mislukt. Verspenen en verpotten, verplaatsen en verrijken, dat is de boodschap. En daarom heb ik deze Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes gemaakt. Loop mee in mijn ritme en er kan niks misgaan.

Gebruiksaanwijzing AH Moestuintjes

Ik heb van elke stap die ik doe een verslagje gemaakt en op deze website gezet en zo de Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes gemaakt. Volg de stappen in de Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes en de kans dat uw kleine guit groente oogst in plaats van een huilbui is bijzonder groot. De stappen zijn gebaseerd op de nodige tuinervaring en gezond verstand.

albert heijn moestuintjes

Dit gebeurt er als je niks doet. De plantjes groeien als dunnen stengeltjes door en gaan dood. Niks meer mee te doen. Dus al vanaf stap 1 goed opletten en de kiemplantjes op tijd naar buiten zetten.

Handleiding AH moestuintjes deel 1: Het begin

Handleiding AH moestuintjes deel 2: Naar Buiten

Handleiding AH moestuintjes deel 3: Voortgang en bijzonderheden

Handleiding AH moestuintjes deel 4: Verpotten

Handleiding AH moestuintjes deel 5: de stand van zaken

Natuurlijk heeft ook Albert Heijn ook een website om hulp te bieden maar als u daar heen gaat zal de kleine meteen al die dure toebehoren willen hebben dan is nergens voor nodig. Zo maakt Appie meteen weer misbruik van het leuke idee om kinderen aan de tuin te krijgen en daarmee ook aan de gezonde groente. Want niks is immers leuker dan een bord met eten waarvan je de ingredienten zelf hebt verbouwd.

Tip:
Het enige dat u voor mijn gebruiksaanwijzing AH moestuintjes nodig heeft zijn kweekbakjes. 2 stuks, kosten 7 euro bij de praxis en tuincentrum aalsmeer en 5 euro bij Honrbach. Ga het internet op en tik in “kweekbakjes zelf maken” en je vind een keur aan slimme oplossing om je zaaigoed gratis en voor niks.

Op deze manier zal uw koter u ook zonder al te groene vingers toch met een maaltje groente kunnen verrassen. En wellicht dat hij of zij er dan ook lol in krijgt en houdt. Want als een project als dit mislukt kan het voor uw kleine voor lange tijd de interesse in alles wat groeit en bloeit vergallen. En dat is juist niet de bedoeling van dit project.

gebruiksaanwijzing ah moestuintjes

Kweekbakje van Tuincentrum Aalsmeer: