Gebruiksaanwijzing AH Moestuintjes

Leuk hoor, die moestuintjes Appie Heijn. Maar zonder een fatsoenlijke Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes gaat het waarschijnlijk mis. En waarom gaat het mis zonder die Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes: omdat groente kweken en tuinieren in zijn algemeenheid moeilijker is dan je denkt. Zet de boel in de vensterbank en alles mislukt. Verspenen en verpotten, verplaatsen en verrijken, dat is de boodschap. En daarom heb ik deze Gebruiksaanwijzing AH moestuintjes gemaakt.

Klik  hier voor deze tips voor je gaat beginnen met de AH moestuintjes  Klik

Alvast 1 zeer belangrijke tip:   zet je zaaibakjes niet bij de CV of in een zonnige vensterbank. Ze hebben licht en warmte nodig, maar gaan zon en hitte. Een mooie, niet te warme en lichte plek kun je vaak in de keuken vinden of boven in een slaapkamer. Maak een ruimte om ze neer te zetten maar nooit in de zon of boven de CV.

Gebruiksaanwijzing AH Moestuintjes

albert heijn moestuintjes

Dit gebeurt er als je niks doet. De plantjes groeien als dunnen stengeltjes door en gaan dood. Niks meer mee te doen. Dus al vanaf stap 1 goed opletten en de kiemplantjes op tijd naar buiten zetten.

Hieronder een aantal stappen of fases. Lees ze allemaal maar eens door. Er staan gerust goede tips bij. Maar het is uiteindelijk best lastig om zonder kennis van tuinieren of groente kweken de boel goed aan het groeien te krijgen.

Zoals bovenaan deze pagina vermeld zijn de primaire tips (klik hier) erg belangrijk. Hoe meer je van tevoren weet des te meer kans op succes. Zorg dat je klaar bent om te verpotten, af te harden, naar buiten te plaatsen en voeding en mest te geven.

Ik heb hier een pagina gemaakt met makkelijke groente en kruiden.  Kijk daar ook maar eens.

Handleiding AH moestuintjes deel 1: Het begin

Handleiding AH moestuintjes deel 2: Naar Buiten

Handleiding AH moestuintjes deel 3: Voortgang en bijzonderheden

Handleiding AH moestuintjes deel 4: Verpotten

Handleiding AH moestuintjes deel 5: de stand van zaken

Natuurlijk heeft ook Albert Heijn ook een website om hulp te bieden maar als u daar heen gaat zal de kleine meteen al die dure toebehoren willen hebben dan is nergens voor nodig. Zo maakt Appie meteen weer misbruik van het leuke idee om kinderen aan de tuin te krijgen en daarmee ook aan de gezonde groente. Want niks is immers leuker dan een bord met eten waarvan je de ingredienten zelf hebt verbouwd.

Tip:
Het enige dat u voor mijn gebruiksaanwijzing AH moestuintjes nodig heeft zijn kweekbakjes. 2 stuks, kosten 7 euro bij de praxis en tuincentrum aalsmeer en 5 euro bij Hornbach. Ga het internet op en tik in “kweekbakjes zelf maken” en je vind een keur aan slimme oplossing om je zaaigoed gratis en voor niks.

Op deze manier zal uw koter u ook zonder al te groene vingers toch met een maaltje groente kunnen verrassen. En wellicht dat hij of zij er dan ook lol in krijgt en houdt. Want als een project als dit mislukt kan het voor uw kleine voor lange tijd de interesse in alles wat groeit en bloeit vergallen. En dat is juist niet de bedoeling van dit project.

gebruiksaanwijzing ah moestuintjes

Kweekbakje van Tuincentrum Aalsmeer:

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door