Een Verhuizing, welkom en afscheid

Binnenkort ga ik verhuizen en na de verhuizing moet ik afscheid gaan nemen van mijn oude tuin. Dat was een cottagegarden in Diemen, een kleine gemeente onder de rook van Amsterdam. Compleet met vijver, terras en lieve buren. Zie dat maar eens terug te krijgen.
Hoewel het af en volledig uit de hand liep en je niet eens meer rond kon lopen was de oude tuin regelmatig een bloemenzee. Vooral in het voorjaar als de potten met bollen gingen bloeien was het een lust voor het oog.

Maar ook de Deutzia of bruidsbloem, de Hortensia’s en de “Schaapskop” in het bijzonder, onze klimrozen, de Amerikaanse Sering, de Uienbollen en al het kleine goed in potten en border zorgden voor een terugkerende bloemenzee in alle seizoenen.

Verhuizing
CottagegardenVerhuizing
Cottagegarden met bloembollen
Cottagegarden met Crocosmia
Cottagegarden met Crocosmia

De vijver kun je op bovenstaande niet eens of nauwelijks zien. Die is helemaal ingepakt in een groene woestenij. Maar daar hebben de kikkers en de vuurjuffers geen last van. De vijver is een bron van leven en daarom ga ik ook proberen hem mee te nemen.

Maar dan moet ik na de verhuizing wel de helft van het terras in de nieuwe woning slopen want die waterbak neemt heel wat plaats in.

In de nieuwe woning hoeven we binnen niet zo veel te doen maar buiten dus des te meer. Maar dat was in mijn huidige woning ook zo. Eerst moest ik 15 meter buxus wegwerken en toen de desingtuin volkomen verrot bleek te zijn moest ook die er uit.
De vijver bleek 2x zo groot en zat helemaal vol met een rietpakket van 70cm dik en 2 meter lang. De kleine vijver bleek onderin volledig te zijn bedorven en was helemaal dood en zwart. Na maanden zwoegen hadden we de boel af. Nu dik 10 jaar later gaan we verhuizen en begint alles opnieuw.

Ik zal in het volgende blog na mijn verhuizing de nodige aandacht wijden aan de insecten die mijn huidige tuin bevolken. In Lelystad kom ik dicht in de buurt van veel natuur dus ik hoop dat daar ook weer veel kruipertjes en vliegende fauna aan te treffen.

Want het is niet vanzelfsprekend dat alles na de verhuizing weer terugkomt natuurlijk. De natuur is daar wel dichterbij maar ook hier in Diemen zijn we gezegend met veel groen, waterpartijen en vooral ook veel groen langs spoor- en autowegen.

Lijkt vreemd maar de NS heeft heel wat grond in bezit en dat is hier te merken. Fraaie bossages met sloten onderlangs en onbereikbare stukken land in driehoeken van het spoor en de metro.

CottagegardenCottagegarden
Bollen in potten
x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com