De wintertuin

Wat ik de wintertuin noem is een doorgaans vrijwel verrotte verzameling planten die in het voorjaar weg wordt gehaald maar nu als basis dient voor insecten, vogels en een dik pak sneeuw.

Helaas sneeuwt het niet al te vaak in Nederland en als het sneeuwt moet je er snel bij zijn want voor je het weet is de boel al weer gesmolten. Zoals afgelopen week dus.

Jammer dat ik niet in het zuiden of zuidoosten van het land woon want dan lag er nu een dik pak sneeuw over de uitgebloeide en verdorde Afrikaantjes. Maar ik ben daardoor wel in de stemming gekomen.

En dus ben ik in het fotoarchief in onze mediabox gedoken om wat foto’s te vinden die mijn bedoelingen onderstrepen. De foto’s zijn van de tuin in mijn vorige woning in Diemen.

De wintertuin
De wintertuin

Dat was midden in een stedelijk gebied dus het moest wel erg gaan winteren wilde het mooi wit zijn. Maar in 2017 was het weer eens zover en lag er een dik pak sneeuw in de tuin.

Sneeuw is ook goed voor de bloembollen want de sneeuwdeken isoleert de bodem en zorgt er voor dat vorst minder grip krijgt op de planten. Zijn de bollen al opgekomen en het gaat alsnog winteren ben je veilig als er sneeuw over je planten heen ligt.

Terwijl ik dit schrijf is het aan het ijzelen en is het levensgevaarlijk buiten. Ik zit in de nachtdienst en moet vroeg in de morgen naar huis rijden.

Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en dat ik op zonder kleerscheuren door de ellende heen kom. Het is weer code geel terwijl ze wat mij betreft in dit soort gevallen code oranje mogen geven.

Hopen dat de zoutwagens massaal zijn uitgerukt en is de weg helemaal veilig.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *