Mijn nieuwetuin

Er komt een nieuwetuin. Binnenkort gaat er een kleine revolutie plaatsvinden in het leven van ondergetekende stadstuinier. Ik ga namelijk verhuizen. En dus komt er een andere tuin. Deze nieuwe is nu nog een betonplaat met 2 borders. In de nabije toekomst moet dat weer een tuin worden met hier en daar een paar tegels.

Op bovenstaande foto ziet u de oude tuin en de nieuwetuin naast elkaar. Links de wilde cottagegarden die ik nu heb, rechts de steenwoestijn met incidentele oase die binnen een jaar zoveel mogelijk op de linkse variant moet gaan lijken.

Wel bijzonder dat mijn nieuwe websites gelijk opgaat met de nieuwetuin. Ik kan op dit moment nog niks doen. We hebben de sleutel nog niet en op het oude adres niet de ruimte om al wat te doen. Maar Juni komt er aan en dan gaan we alvast planten opnemen en in potten en kuipen zetten. Bij elk ritje nemen we dan wat mee.

In de nieuwetuin gaat de helft van het terras er uit en het grindpad met de granieten platen zal minimaal worden. De vijver gaat in principe mee hoewel dat nog een hele operatie gaat worden.

ook de voortuin gaat op de schop. Ook hier een betonjungle en nauwelijks plek voor planten. Ook dat gaat veranderen. Een breder pad maar ook bredere borders en het hele voorterras gaat er uit. Daarvoor in de plaats komt een ronde stenen plaatsje met potten.

Potten zijn altijd al een onderdeel geweest van onze tuin. Omdat hij niet zo groot is ben je al snel uit getuinierd en is het wachten tot de boel gaat groeien. Dan kun je nog altijd even wat potten met bloemen vol zetten en er een lege plek mee opvullen.

Het spoorboekje voor de nieuwetuin

 • 1 juli sleutels halen.
 • 1e week van juli: paar klussen doen
 • 2e van juli tot eind oktober: Verhuizen en in de tuin werken.

Zo simpel is het leven soms. Of je maakt het leven zo simpel, dan word je een stuk minder zenuwachtig. Dat kan immers altijd nog


index

Mijn andere websites:
OutdoorIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comGeplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Mijn nieuwetuin”

 1. Ger avatar

  Wat een mooie verandering … Leuke foto’s.

 2. Aurelia avatar
  Aurelia

  Veel sterkte met het werk dat voor je staat ! Die Tweede tuin is echt treurig in vergelijking met de eerste. Wat een verschil !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *