De nieuwe tuin in ontwikkeling

In mijn vorige blog heeft u de laatste plaatjes van de oude tuin kunnen zien met de vijver op het droge en veel planten die waren verwijdert. Maar waar is die vijver nu? En waar zijn al die planten gebleven? Het antwoord is even kort als simpel: ze staan allemaal in de nieuwe tuin. Op het droge. Een paar struiken staan in de border in de kouwe grond maar het meestel inclusief de vijvers staat op het terras in bakken en kuipen.

Niet alleen de nieuwe tuin maar ook de schuur staan nu helemaal vol met kuipen, materiaal en in het geval van de schuur ook nog een complete tuinkast in onderdelen die nu in de beits worden gezet. De tuinkast is bedoeld als opslag voor al het kleine materiaal zoals gereedschap, potten en stokken. Daarnaast zal de onderste helft van de kast gevuld worden met zakken grond, compost, diverse steen- en gritsoorten etc.
We hebben enorm veel materiaal aangezien we niks weggooien en alles hergebruiken. Dat levert stapels potten en andere materialen op.

De nieuwe tuin
De nieuwe tuin toen we het huis kochten.

De meeste planten staan nu in potten en kuipen. Een deel staat tijdelijk in de nieuwe tuin in de grote borders en in de voortuin waar het helemaal een bende is. We hebben zeker 100 potten en kuipen in de rondte staan. Het meeste van de stenen die je op de eerste foto ziet zal verdwijnen en plaats maken voor borders en groen. Het terras word smaller maar over de gehele breedte van het huis. De ruimte voor de schuur blijft steen maar er zal wel hier en daar een tegel worden gelicht om er een klimmer in te zetten.

De vijver

De tuinvijver op het droge
De oude tuinvijver op het nieuwe terras.

De vijver.

Dat is nog een beetje een probleem. We kunnen hem best zelf ingraven maar dan zal er een kuub of 2 zand moeten worden afgevoerd. En aangezien we nog wat meer zand willen afvoeren om de tuin meer geschikt te maken voor planten dan voor stenen hebben we waarschijnlijk wel wat professionele hulp nodig. Dat zal een lieve cent gaan kosten maar zelf doen is een slechte optie.

De nieuwe tuin
De nieuwe tuin, nu nog een grote berg materiaal.

De chaos in de tuin is redelijk zichtbaat op de foto’s maar in werkelijkheid is het erger. Het ziet er op de foto’s naar uit dat er nog ruimte is maar je kunt er nergens tussen door lopen.
Ondertussen zit ik al mijn eigen artikelen over De Cottagegarden te lezen om er achter te komen hoe we het ook al weer gedaan hadden. Inspiratie genoeg op mijn eigen website dus.

Maar de hoeveelheid werk die ons staat te wachten is enorm. Onze oplossing: even doorsparen en voor het grondplan van de tuin en het ingraven van de vijver een een bedrijf in de hand nemen.

Wie suggestie heeft mag reageren.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “De nieuwe tuin in ontwikkeling”

  1. Ger avatar

    Dat is inderdaad een gigantische klus. Echte suggesties (die je nog niet weet) heb ik niet. Jij hebt meer verstand van een tuin dan ik. Ikzelf heb ook een tuin die een opknapbeurt nodig heeft. Niet dat mijn natuurtuin niet al heel mooi is, maar er moet wat (32 jaar oud) gras uit, wat dus borders gaat worden, zodat ik weer kan stekken. En dat ga ik weliswaar volgend jaar begin mei doen als de grond wat droger is. Het is nu 1 klei (bagger boel) als je gaat graven. Dat zal weliswaar bij jou niet anders zijn. Ik houd je blog goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Een interessant project. Sterkte gewenst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *