De grote tuinverhuizing

Eigenlijk zouden we de vijver laten zitten en alleen wat planten meenemen maar het werd een totale tuinverhuizing. Toen de huisbaas vroeg om de oude vijverschaal vol met aarde te gooien veranderde het plan en besloten we de vijver toch maar mee te nemen. We gingen aan het werk en binnen de kortste keren was de modderpoel compleet.

Terwijl ik na de sleuteloverdracht op 1 juli anderhalve maand bij temperaturen tussen de 30 en de 40 graden heb lopen klussen goot het van de regen toen ik in onze oude tuin aan het werk ging. Wat een bagger. Het al lege huis veranderde in een mudslide. De begane grond zag er uit als een modderpoel en er was niet al te veel verschil tussen binnen en buiten.

De tuinverhuizing
De oude cottagegarden in zijn vol ornaat

De vijver werd uitgegraven en een grote bus werd gehuurd. Het ding pastte er rechtop in en binnen de korste keren lag hij in de nieuwe tuin op zijn kop te wennen aan zijn nieuwe omgeving. De hoeveelheid planten die we hebben meegenomen is enorm. Met andere woorden, de oude tuin is leeg.

En dan bedoel ik ook leeg. Struiken en planten zijn uitgegraven, opgepot en in de nieuwe tuin provisorisch weer neergezet. Die nieuwe tuin staat nu volledig vol met potten en bakken. De vijver ligt in het midden, het materiaal dat we in 14 jaar hebben opgespaard ligt her en der verspreid.

De lege tuin
De tuin ontdaan van de planten en bloemen.

Ondertussen zijn we een tuinkast aan het maken, Een Weko tuinkast met een inhoud van zo’n 4 kubieke meter. Daar kan flink wat zooi in en dat is wel nodig ook want alles wat nu in de tuin en de schuur ligt moet zo’n beetje in die kast. Die krijgt het nog zwaar te verduren. Maar daar ben je dan ook een tuinkast voor nietwaar.

In mijn volgende blog zal ik foto’s laten zien van de nieuwe tuin en alles wat er in ligt. De grote tuinverhuizing zal zich nog minstens een jaar voorslepen, wellicht langer. De vijver moet worden ingegraven, de tuinkast moet op zijn plek. de paden moeten worden verlegd waarbij 5 grote natuurstenen platen van 90 bij 90 cm moeten worden verwijdert, het terras moet worden verkleind en deels opnieuw gelegd, er moeten een paar schermen en pergola’s worden gebouwd en dan moeten alle planten er weer in.

Dat gaat nog wel even duren. Maar als er één klus is waar ik zin in heb is het de grote tuinverhuizing wel.


index

Mijn andere websites:
OutdoorIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comGeplaatst

in

door