Colchicum of Harlekijn

Over de kenmerken van de Colchicum en alle andere bijzonderheden zoals de grondsoort, standplaats en bodemgesteldheid heb ik reeds een artikel geschreven dat u hier kunt lezen. Dit artikel gaat over de herfskrokus die geen crocus is maar gewoon een colchicum,
colchicum harlekijn (5)

Maar ik wil u in dit artikel graag de Colchicum of Herfst-stijlloos “Harlekijn” onder uw aandacht brengen. Deze bol is niet allen bijzonder fraai maar hij doet het zowel binnenshuis als in de border erg goed. Hij verwildert makkelijk en groeit en bloeit zonder aarde in een potje in de vensterbank.

De Harlekijn word zo genoemd vanwege de overeenkomst die de bloem heeft met een harlekijnsmuts. Daarvoor verwijs ik graag naar de foto’s . Verder is hij tweekleurig en heeft hij dikke bloembladeren. Hoewel ik deze variant van de Colchicum sowieso al vreselijk mooi vond werd ik definitief verliefd toen hij het bijzonder goed deed in de vensterbank.
De Colchicum is natuurlijk vermaard vanwege zijn vermogen om zonder aarde, water of enige aandacht in een droog potje of gewoon liggen op tafel in de bloei te schieten. Ik heb er dit jaar diverse opgekweekt in de vensterbank en op de salontafel. Maar de Harlekijn overtroefde ze allemaal.

Gelukkig is deze variant breed verkrijgbaar. Ik koop mijn Colchicums bij Peter C. Nijssen in Heemstede maar kijk op internet en je kunt ze via diverse sites bestellen. Leef je uit. En geloof me, je scoort bij vrienden en bekenden als ze zomaar een bol op tafel zien liggen die spontaan begint te bloeien.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com