Boerderijwinkel Flevoland

De boerderijwinkel Flevoland is geen nieuwe supermarkt maar een echte boer waar je ook je boodschappen kunt doen. Dat doe ik tegenwoordig steeds vaker en de bezuiniging loopt (onbedoeld) dik in de euro’s per tasje aangeschafte waar.

Nou ben ik wel een bevoorrecht mens door in Flevoland te wonen waar de meeste ruimte word ingenomen door boerenbedrijven waarvan velen bovendien biologisch boeren.

Boerderijwinkel Flevoland
Hoeve Vredeveld

En dus is een rondje snel gemaakt voor aardappelen, groente en vlees. Even een korte opsomming (die steeds langer word) van boodschappenboeren waar je terecht kunt in Flevoland.

Boerderijwinkels in Flevoland

In de regel zijn deze boerderijwinkels zeker voor seizoensprodukten, fruit, aardappelen, uien en eieren goedkoper dan de supermarkt. Bovendien zijn het veelal biologische producten en koop je rechtstreeks van de boer waardoor ze een betere prijs krijgen voor hun spullen.

Er is minder kant en klaar, voorgesneden en verpakt. Een belangrijk pluspunt is dat je veel minder plastic afval hebt als je bij deze winkels koopt. Mijn plastic afvalberg is bijkans gehalveerd nu ik steeds meer bij de boer koop.

 boerderijwinkel Flevoland
De Hofwinkel Warmonderhof

En zeker als je in aanmerking neemt dat je voor dat geld prachtige en heerlijke biologische produkten koopt. Wel krijg je bij de boerderijwinkel soms te maken met een beperkter assortiment omdat er wat meer seizoensgebonden producten in de schappen liggen.

Kool (groen en rood), selderijknol, wortelen, prei, pastinaak, koolrabi, uien, spruiten, boerenkool vormen de hoofdmoot van het aanbod.

Maar dat is niet altijd zo en een paar van de grotere winkels hebben ook tijdens de winter spinazie, bloemkool, sperziebonen, paprika en andere groenten en fruit. De Hofwinkel Warmonderhof is daar een mooi voorbeeld van.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *