Bloembollen

Bloembollen, toch even wat meer dan ze alleen maar in de grond stoppen. Waar zet je ze neer, de standplaats, wat is de beste grond, tuingrond of potgrond, en moet je ze beschermen tegen vorst en regen of niet.
Het lijkt allemaal zo makkelijk maar in de praktijk zal nog menige zak met bollen in de natte aarde verrotten, in het voorjaar toch nog door de vorst kapot gaan of gewoon helemaal nooit opkomen. Daarom hieronder diverse artikelen over de verschillende soorten bloembollen en hun specifieke eigenschappen alsmede veel informatie over de ideale grondsoort, voeding en bemesting en bescherming tegen vorst en regen.
Lees dit goed door voor u de zakjes en zakken met hele dure of hele goedkope bollen de grond in jast. Dat kan een hoop lol opleveren of schelen in het voorjaar.

Bloembollen algemeen:

Tuinieren is het op kleine schaal kweken en telen van planten voor hun voedsel of pracht. Het gebied waar dit gebeurt, wordt tuin of soms hof genoemd.
Het voornaamste verschil met de tuinbouw is dat tuinieren voornamelijk recreatief wordt gedaan. Voor veel mensen werkt tuinieren ontspannend.

Soorten Bloembollen:

Veel voorjaarsbloeiende bloembollen willen in volle of gedeeltelijke zon groeien. Bloembollen groeien in bijna iedere omgeving, mits deze goede afwatering heeft. Bloembollen verrotten wanneer ze lang in het water staan. Vermijd dus omgevingen die veel overstromen, zoals de voet van heuvels of onder de afwatering.

x

Mijn andere websites: OutdoorIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com