Bio Erf17

Bij Bio erf 17 koop je verse biologische groente zo van het land. En dat is pure rijkdom. Woon je dus ergens in of in de buurt van Flevoland bezoek dan zeker dit prachtige biologische winkeltje.

Ik weet het, niet iedereen heeft boerderijwinkels in de buurt. Maar is dat wel zo ga daar dan zeker naar toe want de kwaliteit is doorgaans bijzonder hoog en de prijzen evenzo laag.

Bio erf 17 ligt ligt onder de rook van Dronten aan de Rietweg 17. Het is een groot bedrijf met een klein winkeltje. Maar dat kleine winkeltje ligt vol met de mooiste groente en fruit.

Toen ik er vorige week was lagen er wortelen, aardappelen, rode en witte uien, appels, peren, selderijknol, boerenkool, koolrabi, prei, witte kool, zoete aardappel, pastinaak, spruiten aan de stronk en een keur aan vers vruchtensap en jam.

Excuses aan de boer als ik wat vergeet.

Uiteraard is het aanbod afhankelijk van het seizoen. Dat is nou eenmaal zo met biologische teelt. Maar voor mij is dat geen probleem want ik hou van de Hollandse winterkost.

bio erf 17
Het winkeltje.

Toen ik om boerenkool vroeg kreeg ik als antwoord het nu even op was maar als ik een paar minuutjes de tijd had werd het even vers van het land gehaald. Waar maak je dat nou mee.

De kwaliteit is bijzonder hoog. Ik heb nog nooit zo’n lekkere boerenkool gegeten. Wat een overdaad aan smaak. En dat met verse piepers zo uit de modder.

Je moet wel wat meer aan het werk. De kool moet je zelf snijden en alles moet gewassen worden want de modder zit er nog aan. Zo ook de prei en de selderijknol. Die laatste is hemels van smaak. Zacht zoet en aromatisch.

En wat kost dat nou hoor ik u denken. Een voorbeeldje:
1 kilo appels, 2 kilo uien rood en wit door elkaar, 500 gram verse boerenkool, 1 kilo prei en een grote selderijknol.

10.35 euro.

Jawel, u leest het goed, 10.35 euro voor een tas vol met biologische groente. Ga dat maar eens bij een supermarkt proberen als ze al biologische producten hebben.

En het kan nog goedkoper als je intekent voor de wekelijkse tas met verse waar. maar ja, daar zitten ook dingen in waar ik niks mee kan (zoals spruiten) dus ik koop a al carte.

Adres

  • Bio Erf17.
  • Rietweg 17.
  • 8251SC Dronten.

Geopend

  • Donderdag: 13.00 tot 17.00 uur.
  • Vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur.
  • Zaterdag: 09.30 tot 13.00 uur.

Website

En oh ja, het is gratis parkeren down under in de flevopolder. Ruimte genoeg nietwaar. En op de terugweg even eieren halen bij de eierautomaat aan de Zeeasterweg.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *