Albert Heijn moestuintjes

De Albert Heijn moestuintjes doen het niet vanzelf, je zal aan het werk moeten. En als je de Albert Heijn moestuintjes gewoon in de vensterbank zet gaat het goed mis. In deel 2 van deze handleiding tips voor de Albert Heijn moestuintjes geef ik tips om in een vroeg stadium mislukkingen te voorkomen.

De Albert Heijn Moestuintjes Deel 2

Ik ben volgens de voorschriften begonnen en heb de aarde in de potjes gedaan, de zaadjes er in gedaan en afgedekt en de boel in de vensterbank gezet. Maar dat heb ik wel in een kweekbakje gezet. Belangrijkste reden daarvoor is dat je daarmee een snelle uitdroging van de aarde voorkomt.

De binnenkant van de plastic deksel was al snel met condens beslagen en al dat vocht blijft dus binnen het bakje. Binnen een week kwamen de eerste plantjes al op. Eerste de kiemblaadjes maar al snel zijn het echte plantjes.

En dan komt dus de belangrijke stap 2:  Zo snel mogelijk naar buiten met die handel of zeer koel zetten en niet in de zon.

Je moet er wel plek voor hebben. Vorstvrij en overdag tussen de 5 en 10 graden.

Ik heb een tweede kweekbakje gepakt en zodra de kopjes van de kiemplantjes boven de grond komen heb ik ze naar buiten gezet. Wel beschermd onder een plastic kap, maar toch naar buiten.

Doe je dat niet dan schieten de zaadjes door, het worden dunne stakerige plantjes die niet sterk genoeg zijn om ooit nog echte groente te worden.

De temperatuur moet in de weekbak boven de 10 graden zijn. Een vorstvrije plek is essentieel.

Hou in het begin de deksel helemaal op de kweekbak. Na een week ga je voorzichtig de bak overdag een beetje open zetten.

Afhankelijk van de temperatuur ga je na 2 weken overdag de deksel er af halen.

Dit doorschieten gebeurt vooral omdat het te warm is. De omstandigheden binnen zijn te goed. Sommige mensen hebben de plantjes in de bijkeuken of de serre waar het wellicht beter gaat. Maar zet de boel in de vensterbank en je zit binnen de kortste keren met dit soort hopeloze sprieten.

albert heijn moestuintjes
Met een veilig afdakje boven het hoofd. Nu dus in een rustig tempo doorgroeien

Zoals gezegd, eenmaal buiten gaat de temperatuur in deze tijd van het jaar weliswaar omhoog maar niet te veel. En dus gaat het groeitempo drastisch omlaag. Nu wachten tot de eerste echte blaadjes er zijn en dan meteen uitplanten in grotere potjes. Wacht dus maar op deel 3 van het verhaal.


index

Mijn andere websites:
OutdoorIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comGeplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *